Понякога начинът, по който се държим, или нещата, които говорим, могат да отблъснат хората. Може би и вие не сте горди с някои черти от характера си и бихте искали да ги промените. А може и да е нещо, което вие намирате за положително качество, а всъщност да вбесява околните. Във всеки случай съществуват някои черти от характера, които е много вероятно да дразнят околните. Подбрали сме ги в списък. Проверете дали се припознавате в някоя от тях.

1. Болезнено откровени сте.

По принцип честността е хубаво качество. Понякога обаче е добре да премълчим истината или да я видоизменим, за да не нараним чувствата на човека отсреща. Ако сте от хората, които казват истината в очите, независимо колко болезнена е тя, то вероятно не сте любимецът в компанията. „Не ми харесва новата ти рокля, всъщност те прави дебела.“; „Работата ти не е толкова впечатляваща.“; „Голяма работа, че си се оженил, спри да се хвалиш!“; „Изобщо не ти вярвам, че нямаш време да отговориш на съобщението ми, просто си признай, че не ти се пише!“ и т.н.  Сигурно е трудно да се въздържите, но да знаете, че бруталната честност не се харесва на хората. 

2. Не харесвате празните приказки.

Не обичате да си губите времето с празни приказки за времето, как е минал уикендът ви или нещо подобно. Предпочитате да минете „директно на въпроса“. Всичко останало възприемате като губене на време и предпочитате да обсъдите същественото, а не да си „чешете езиците“. В резултат или прозвучавате грубо, или не говорите с хората. Най-вероятно ви смятат за високомерен и надут човек или за грубиян.