Знаете ли как да разберете дали човекът срещу вас ви харесва и иска срещата ви да има продължение? Как да му покажете същото? Какъв е шансът за истинска връзка при запознанствата онлайн? Вижте отговорите на тези и други въпроси за срещите и връзките. Пожелавам ви успех в любовта!

1. Бързите срещи (speed dating) за първи път са организирани от един равин в Лос Анджелис през 1999 г. и са вдъхновени от еврейската традиция на срещи с придружител за "сватосване" на необвързани евреи.

2. 4 от 10 връзки, започнати на работното място, завършват с брак.

3. Хората решават дали човекът ги привлича след първите три секунди на срещата.

4. При онлайн срещите жените се страхуват мъжът да не е психопат, а мъжете – жената да не е дебела.

5. 43% от хората казват, че свежият дъх е най-важен преди първата среща, 17% изтъкват стилните дрехи, 15% - парфюма, 14% - добрата кожа, а 10% - хубавата коса.

6. 92% от самотните родители биха излизали с други самотни родители.

7. 40% от мъжете не се чувстват комфортно на първата си среща с жена.

8. Училищата, университетите, кафенетата и моловете днес са предпочитаните места за флирт. За разлика от ресторантите и кината.

9. Преди мъжът да е казал и една дума, 80% от жените вече са си изградили първото впечатление за него от позата му – дали е изправен, или прегърбен и отпуснат.

10. Ето как жената изгражда първите си впечатления за мъжа: 55% са за езикът на тялото и външният вид, 38% от начина му на изразяване и 7% от това, което казва в действителност.

11. Повечето хора искат да има и следващата среща, ако другият изглежда щастлив. Обратното важи в случаите, когато мъжът или жената излъчват негативизъм.

12. Повтарянето на движенията на другия го кара да се чувства харесван. Все пак, внимавайте да не изглеждате като папагал.