Приемате ли съвети? Ние, хората, така сме устроени, че с лекота раздаваме съвети наляво и надясно за всякакви житейски ситуации. Но обратната роля – на съветвани, никак не ни е по сърце. И въпреки това, тези 25 съвета, които ще прочетете след малко, са особено ценни – простички житейски принципи, в които си струва всеки да се вслуша и да ги вгради в ежедневието си, пише Мениджър NEWS.

1. Колкото по-бавно се движите, толкова по-бързо ще си отидете от този свят.

2. Не жалете пари за зъболекар и пътешествия – най-голямото богатство, което винаги можете да имате е ослепителната усмивка и прекрасните спомени.

3. Не сключвайте брак с човек, ако не сте убедени, че можете да прекарате целия си живот с него!

4. Никога не вдигайте ръка срещу жена, дете, животно или мъж – каквото и да е живо същество, което не е в състояние да ви счупи челюстта.

5. Никога не вдигайте ръка срещу когото и да е, ако имате възможност да го избегнете. В крайна сметка има само два основателни повода да влезеш в бой: да се бориш за живота си или да защитаваш свои близки.

6. Добрите маниери са основата на всичко!

7.  За грубостта няма извинение.

8. В живота никога няма да настъпи моментът, в който да сте толкова мъдри, опитни и успешни, че в нищо да не грешите. Бъдете готови за провали и им позволете да каляват духа ви. Миговете на позор трябва да са извор на сила, миговете на успех – на благодарност.

9.  Пазете коленете си! Ако спортувате редовно, те, рано или късно ще откажат да ви служат. Ако не спортувате, ще откажат внезапно.

10.  Ако между вас и вашата половинка постоянно избухват шумни скандали, значи, това не е вашата половинка.

11. Ако между вас и родителите ви избухват шумни скандали, това е в реда на нещата. Но винаги полагайте усилия за бързо помирение.

12.  На света има много прекрасни жени, но истински можеш да обичаш само пет-шест от тях.

13.  Има върхове, които непременно трябва да бъдат изкачени. Всички останали е най-добре да бъдат заобиколени.