18 начина да впечатлиш всички около себе си

26 април 2018 г., 12:20
1042

Снимка: tsyhun / Shutterstock

Живей, воден от избора, а не от шанса! Прави промени, не си търси извинения. Бъди мотивиран, не манипулиран. Работи, за да се развиваш, а не да се състезаваш. Слушай собствения си вътрешен глас, а не обърканите становища на всички останали.

Това е начинът да вдъхновиш останалите! Това е начинът, по който можеш да извлечеш максимума от себе си.

Ето още няколко идеи, с които да започнеш да вдъхновяваш всички около теб.

1. Бъди откровен и верен на себе си. – В този откачен свят, който се опитва да те приравни с всички останали, намери куража да бъдеш себе си. Прегърни личността, криеща се в теб, която има идеи, сила и красота като никоя друга. Бъди човека, който знае какво иска – най-добрата версия на себе си. Най-важното е бъди искрен на себе си, ако не успяваш вложи цялото си сърце, за да успееш да го постигнеш. Не, няма винаги да бъде лесно, защото когато става въпрос да живееш като човек, който е състрадателен, а не постоянно да съдиш и упрекваш другите хора, единственото предизвикателство, по-голямо от това да ходиш километри с чужди обувки, е да се научиш да ходиш цял живот с твои собствени и да се чувстваш уютно.

2. Придържай се към това, което обичаш. – Вземи участие в нещо, в което вярваш. Това може да бъде всичко. Някои хора поемат активна роля в местния градски съвет, някои намират убежище в религията, някои се присъединяват към социални клубове, които защитават каузи, в които вярват, а трети откриват страст в работата си. Във всеки един от тези случаи психологическият резултат е една и същ. Те се занимават с нещо, в което силно вярват. Ангажираността им носи щастие и смисъл на живота им. Трудно е да не бъдеш запленен от някой, който прави всичко с много страст и влага цялото си сърце в нещата, които върши.

3. Покажи ентусиазма си. – Страстта е нещо, което трябва си готов да покажеш, за да вдъхновиш останалите. Можеш да получиш голямо влияние само като публично изразиш позицията си по тема, която те вълнува. Изразяване на страстта е заразително, защото това буди любопитство у другите. Ще накараш хората да се питат защо обичаш толкова много, това което обичаш. Разбира се, някои от тях ще искат да отделят нужното време, за да разберат по-добре, това което кара теб да се движиш напред.

4. Изпъкни с това, което правиш. – Хората често виждат това, което правиш повече, отколкото да слушат какво казваш. Бъди някой, достоен за подражание. Повечето хора са вдъхновени от велики музиканти, писатели, художници, оратори, предприемачи, инженери, майки, бащи, спортисти и др. Има едно общо нещо между: те се отличават с това, което правят. Няма смисъл да правиш нещо, ако не го правиш както трябва. Отличи се в работата и изпъкни в твоите хобита. Изгради репутация за себе си, репутация на чвоек, който е постоянен в постигането на отлични резултати.

5. Фокусирай се върху изграждането на характера си. – Грижи се повече за характера си, отколкото за репутацията си. Твоят характер всъщност показва кой си, докато репутацията ти е само това, което другите мислят, че си. Един наистина добър характер винаги блести и вдъхновява в дългосрочен план.

6. Грижи се за хората. -  Хората не се интересуват колко много знаеш, докато не разберат колко много те е грижа за тях.

Прочети целия текст в Мениджър Нюз.

Ключови думи:
Коментари