Стрийт артът бавно, но сигурно, започва да се възприема като легитимна и прекрасна форма на изкуството от все повече. Това обаче не означава, че този тип художници трябва да лежат на стари лаври. Те продължават да изследват нови начини, по които да експлоатират публичните пространства и да ги покриват с красиво изкуство. Този материал е посветен на всички, които са украсили нещо, което повечето от нас дори не биха и помислили да декорират – публичните стълбища, пише Bored Panda.

Повечето от тези произведения могат да бъдат наистина оценени, само ако се погледнат от правилния ъгъл. Макар и за човека, който ги изчаква, те да не представляват нищо особено, стълбищата са наистина впечатляващи, ако се наблюдават от разстояние. Едни от тях представят различни образи, други пък са просто цветни декорации, правещи квартала едно по-свежо място за живеене.

Виж още: 28 стрийт арт творби, които си взаимодействат с околната среда по хитър начин

Някои от тези произведения са вследствие от съвместните усилия на местното общество. Това, естествено, показва, че стрийът артът придобива световно признание. Когато Стълбите на дъгата в Турция бяха пребоядисани за първи път от местното правителство, хората в района откликват, като боядисват своите в знак на солидарност. Мозаичните стълбища в Сан Франциско пък са създадени от над 300 души, ръководени от няколко талантливи творци.

Насладете им се!

Gallery
Рио де Жанейро, Бразилия
Gallery
Сеул, Южна Корея
Gallery
Рим, Италия
Gallery
Хонконг, Китай
Gallery
Шефшауен, Мароко

Снимка: Zzvet / Shutterstock

Gallery
Парк "Линкълн", Сан Франциско

Guliver / iStock

Gallery
Кигали, Руанда
Gallery
Неизвестно място

Снимка: Cristina Perez / Shutterstock

Gallery
Мозаечни стълбища. 16th Avenue, Сан Франциско

Guliver / iStock

Gallery
Стълбите "Лапа", Рио де Жанейро

Guliver / iStock

Gallery

Guliver / iStock

Gallery
Валпараисо, Чили

Guliver / iStock

Gallery

Guliver / iStock

Gallery

Снимка: flocu / Shutterstock