Действително съществуват майки, които успяват да са щастливи през повечето време от родителството си. Как успяват ли? Ето 17 от техните тайни:

1. Молете за помощ
Щастливите майки не се страхуват да помолят за помощ семейството или приятелите. Докато мрачните майки-мъченици пропускат извънградските уикенди и филмовите вечери със съпруга си, защото не могат да се доверят на детегледачка или желаещ роднина, много от щастливите майки просто казват: "Моля те."

2. Излезте от вкъщи - сега
Излизахте ли днес? Чистият въздух, слънчевата светлина и природата са смятани за критично важни за настроението на жените, а майките си доставят това щастие, докато бутат детската количка. Огледайте се на площадката. Коя майка изглежда щастлива? Говорете с нея веднага. Това също се брои за глътка въздух.

3. Планирайте ваканциите
Оставете за малко настрана алармата на часовниците, домашните, сроковете… Помислете за залези, пясъчни замъци и игри на карти. Внезапно ще си спомните защо прекарвате толкова много време с прането на хората около вас.

4. Поставете себе си преди тях
Може да му викате „скъпи“, а той да ви нарича „муци“, но има ли между вас достатъчно топлина? Щастливите майки обичат да са заети и с други неща извън семейните. Това ще озари лицето ви. Което неминуемо води до много щастлив съпруг наоколо.

5. Яж, спи и бъди омъжена
Никой не дава на младите майки медал за заслугата „не е спала достатъчно“ и колкото по-скоро успеете да си доставите необходимите осем часа, толкова по-изпълнени с щастие ще бъдете.
След тази заслужена почивка хапнете купа с овесени ядки и банан, вместо три чаши кафе и някоя вафла и вижте какво ще се получи.

6. Тренирайте
Мислих си, че основният навик на много щастливите майки е да хапват Прозак, но когато поразпитах, не срещнах нито една, която да споменава лекарства. Нито дори коктейли. Това, за което говореха те, бяха тренировки. И разбира се, са прави: правиш нещо хубаво за себе си, в компанията на други възрастни. И това е част от забавата.

7. Едно не е самотно число
Да откраднеш от времето с децата е критично важно, независимо дали става дума за покер с момичетата или вана със списание.

8. Бъдете любезни със съседите
Може би смятате, че майките са приключили с раздаването на внимание. Но повечето щастливи майки правят неща за другите и това е съвсем обичайно за тях, без значение дали става дума за печенето на лазаня за семейството с новото бебе или предлагането на превоз на по-възрастен приятел. И помнете – любезността ви е още един депозит в карма банката.

9. Обичайте това, което имате
Най-щастливите майки не се сравняват и не се оплакват. Нито те, нито децата им, нито колите им, нито къщите им трябва да бъдат най-умните, сладките, новите или подредените. Да бъдете доволни, е повече от богатство, така че обичайте това, което имате.

10. Общувайте си с майки-приятелки
Много от щастливите майки си имат близки приятелки други майки. Да знаете, че и други са на вашия хал е от ключово значение. От най-малката дреболия до сериозните кризи, не знам как щях да се справя, ако приятелката ми Тереза не беше с мен.

Продължава на страницата на Новите родители