Дейв Бари е американски автор, носител на наградата „Пулицър“. Освен това той е известен със своите хумористични цитати, свързани с нещата, които е научил през годините.

Днес решихме да споделим с вас тези негови незаменими мъдрости. Надяваме се, че ще ви допаднат.

1. Никога, при никакви обстоятелства, не взимайте едновременно приспивателно и разхлабително.

2. Ако трябва да се определи с една дума причината, поради която човечеството не е постигнало и никога няма да постигне пълния си потенциал, то тази дума би била "съвещания".

3. Границата между хоби и умствено заболяване е доста тънка.

4. Хората, които искат да споделят религиозните си виждания с вас, почти никога не искат да вие да споделяте вашите с тях.

5. Не трябва да бъркате кариерата с живота си.

6. На никого не му пука дали танцувате добре. Просто станете и се разкършете.

7. Никога не облизвайте нож за пържоли.

8. Клюката е най-унищожителната сила в природата.

9. Никога няма да откриете човек, който да ви даде ясно и задоволително обяснение защо наблюдаваме преминаването към лятно часово време. 

10. Идва момент, когато човек трябва да спре да очаква други хора да обръщат внимание на рождения му ден. Това време е на 11-годишна възраст. 

11. Това едно единствено нещо, което обединява човешките същества, независимо от възрастта им, пола, религията, икономическия статут или етническия произход, е че някъде там, дълбоко в себе си, ние всички вярваме, че сме шофьори над средното ниво. 

12. Онзи, който е мил с вас, но груб с келнера, не е добър човек (Това е много важно. Обръщайте внимание на него. Винаги е вярно).

13. Вашите приятели ще ви обичат при всички положения.

14. Никога не се страхувайте да пробвате нещо ново. Помнете, че самотен аматьор е построил Ковчега. Голяма група от професионалисти пък – Титаник.

15. Мисъл на деня – мъжете са като доброто вино. Започват като грозде и зависи от жените дали ще ги смачкат хубаво, за да се превърнат в нещо приемливо, с което може да се вечеря.

Източник: BrightSide