Конвенционалната мъдрост диктува, че лъжата е лоша. Здравите взаимоотношения се градят на почтеност и честност. 

Откровеността е хубаво нещо и всички го знаем, но понякога е по-добре да премълчим, отколкото да признаем нещо, което би наранило хората, които обичаме и би ги накарало да се чувстват несигурни.

Но животът невинаги е толкова прост... Възможно ли е лъжата да действа заздравяващо на връзката - вижте някои тайни, които не трябва да споделяте на партньора си.

Вашата сексуална история - Въпреки че понякога може да стане дума за това, експертите по връзките твърдят, че обсъждането на сексуалните партньори има нулева полза. "Някои хора обичат младежката идея за девствената булка или младоженец, някои наистина искат опитен партньор", е обяснението на специалистите и затова няма смисъл от такъв разговор. 

Какво правите, докато сте сами - Всички правят странни неща, когато са сами. Това е напълно нормално. "Ако сте се отдали на някакво странно поведение, докато сте били сами, като например да ядете цяла торта, или да се гледате по бельо, нека това си остане за вас", предлага Ерика Гордън, експерт по отношенията и автор на книга за запознанства. Тази информация няма да е полезна за вашия партньор по никакъв начин, така че не е нужно да знае за нея.

Малките ви съмнения за връзката ви - В началото на всяка връзка или на по-късен етап всеки има някакви съмнения. Но когато такива се появят, не е добре да ги споделяте с партньора си. Тези първоначални мисли ще създадат несигурност, смята Карол Уорд, лицензиран психотерапевт и експерт по доверието. Но ако тези чувства не се скриват и се засилват с времето, тогава вече трябва да се обсъдят с половинката.

Че желаете той/тя да е по-успешен/на - Да приемем, че вашият партньор има работа, която плаща сметки, но не дава лукс. "Ако споделите това чувство на неудовлетвореност, вашите коментари ще бъдат преживявани като непоносими и болезнени за вашия партньор", обяснява специалист. Ако обаче можете да помогнете на човека да се изкачи по корпоративната стълбица, не се отказвайте. 

Не харесвате един от членовете на семейството - "Това е една от най-трудните тайни, които трябва да се пазят, но една от най-важните", казва Пол Депомпо, клиничен психолог.