„У вас няма душа – вие сте душата. У вас има тяло.“ – Клайв Стейплз Луис

Понякога мислим някои хора за „бездушни“, но душата не е нещо, което можем да имаме, или да нямаме. Душата е нашето истинско съществуване.

В обикновения битов живот сме само сенки на това, което сме всъщност. А защо ни е толкова лесно да забравим кои сме, къде отиваме и всичко, което можем да бъдем. Понякога просто ни е нужно леко напомняе.

Ето 12 истини, които си струва да помним. Защото това го иска душата ви!

1. Вие сте там, където трябва да бъдете.

Въпреки зависимостта от обстоятелствата, въпреки зависимостта от объркване, в които сте се оказали в дадения момент. Изборът, който трябва да напарвите, но не сте направили; решенията, които е трябвало да вземете, но не сте взели.

Вашата душа иска да запомните, че всичко си има причина и нищо не става случайно. Вярвайте: всичко, което се случва или не се случва е за добро.

2. Всичко е временно.

Нищо не е вечно. Всичко хубаво, лошо, ужасно – всичко минава.

Така че бъдете готови за промени. Бъдете гъвкави като поток, приемайки преживявайки всеки обрат на съдбата.

3. Всичко, което ви е необходимо, вече го имате вътре в себе си.

Познайте себе си, седнете и разберете самите себе си. Всичко, което ви е необходимо: сила, мъжество, състрадание и любов – всичко това вече го имате.

Трябва ви време да разберете, че е необходимо да намерите това в себе си и да го предадете на света.

4. Вие вече сте човека, който искате да бъдете

Основната цел в живота не се състои в това да промените или пречупите себе си. Основната ви цел е да бъдете винаги в съгласие със себе си, „въпреки това какво сте направили или не сте направили, казали или не сте казали“ (Катрина Канаваф).

Промяната на самия себе си е ваш собствен избор. Но тя не трябва да стане по принуда или да съответства на нещо си. Истинските трансформации  стават само след като сте приели себе си такъв какъвто сте.

5. Вашата самодостатъчност се определя от вас и само от вас.

Ако винаги търсите одобрението и поощрението отвън, никога няма да се почувствате щастливи.

Всички сме различни и се възприемаме различно и не можете да контролирате това, което мислят за вас хората. Така че престанете да угаждате на другите и се опитайте, най-накрая, да угодите на самия себе си.

6. Когато възникват трудности, постарайте се да ги погледнете от друг ъгъл

Безпокойството, вътрешната борба, чувството за вина, тъгата и съжалението се появяват, когато човек престане да живее в настоящето.

А може само да се погледне от друг ъгъл и да се разбере колко незначителни са жизнените неуредици спрямо мащаба на целия живот.

И това ни води до следващата точка…