Няма спор, ние трябва да си взимаме почивка от нашите обичайни начини на мислене, както и да отворим съзнанието си за нови идеи и опит. Но не не е необходимо да пътувате на хиляди километри от дома си, за да презаредите мозъка си, пише Гейл Браунинг за In.com.

Като предприемач най-вероятно работите над 60 часа на седмица. "Форбс" интервюира 20 предприемачи относно техните трудови навици и установява, че повечето от тях работят по 100 часа на седмица. Всеки от нас може да предположи колко много това уморява ума и сетивата нии.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да ги държите бодри и свежи:

1. Купете си удобен офис стол.

Физическият комфорт ни помага да се чувстваме добре, да се отпуснем и да се съсредоточим върху работата си.

2. Без много задачи.

Когато разделяме вниманието си между няколко задачи, се нуждаем от 50% повече време да ги свършим, отколкото когато ги изпълняваме една по една.

3. Използвайте всичките си сетива.

Работата е по-забавна за мозъка и ни прави по-бдителни, когато се ангажират възможно най-много сетива. Използвайте цветна хартия и химикалки. Експериментирайте с мента, лимон, или канела. Опитайте се да работите на музикален фон.

4. Не вземайте твърде много решения в рамките на един ден.

Вземането на решения изчерпва резервите на мозъка ви, пестете ги.

5. Взимайте си кратка почивка на всеки 20 минути.

Хората могат да запазят способността си да се концентрират за много по-дълго, ако дават почивка на ума си на всеки 20 минути. Това е времето, когато мисленето става по-малко ефективно. Издебването му в точния момент и превключването на режим "кратка пауза" се нарича „моментно деактивиране“.

6. Разпределяйте правилно работата си.

Не си уговаряйте среща във време, когато работите на бавни обороти. Пазете това за пиковите моменти на умствена активност.