Знаете ли, че според швейцарските закони социални животни като морските свинчета трябва да си имат другарче и е незаконно да имате само едно? Може би сте чували, че морските видри се държат за ръце, докато спят, за да не отплуват една от друга? Това са само някои от случайните факти в списъка по-долу, които ще ви накарат да се усмихнете и същевременно ще ви научат на нещо.

Знаете ли, че...

1. Индийският природозащитник Джадав Пайенг започва да сади дървета върху оголен пясъчен насип близо до родното му място през 1979 г., когато е 16-годишен. Днес той живее в гората, която е засадил, която се простира на площ над 1300 акра и е дом на носорози, тигри, сърни, маймуни и слонове.

2. В Истанбул има улични автомати, от които можете да вземете храна и вода за бездомните животни. Цената е една рециклирана пластмасова бутилка.

3. Морските видри се държат за ръце, за да не отплуват една от друга.

Снимка: fred goldstein / Shutterstock

4. ФБР смята, че насилието над животни е достатъчно сериозно престъпление, за да бъде разследвано наред с убийството, нападенията над хора и палежите.

5. Всеки път, когато в индийското село Пиплантри се роди момиче, хората се събират, за да засядят 111 дървета в негова чест.

6. Според швейцарските закони социални животни като морските свинчета трябва задължително да си имат другарче. Ако притежавате само едно, това се приема като насилие над животни и се наказва.

7. Край бреговете на Австрали има остров, където две кучета пазят ято малки пингвини, за да не бъдат унищожени от лисиците. Колонията на „малките пингвини“ е била почти изчезнала през 2006 г., когато двете обучени овчарски кучета били изпратени да ги охраняват.

8. „Бавачките на панди“ получават годишна заплата от 32 000 долара, получават безплатна храна, транспорт и разноски и прекарват 365 дни в годината с пухкави бебета панди.

9. След като Кристофър Рийвс преживява падането от кон, което го остава парализиран, Робин Уилямс нахлува в болничния кабинет, облечен в лекарска престилка, обявявайки с руски акцент, че е проктолог и трябва да го прегледа незабавно. Рийв казва, че това е първият път, в който се е смял след злопополуката и моментът, в който осъзнал, че животът ще продължи.

10. Котките ви носят умрели животинки, защото си мислят, че просто сте смотана котка, която не може да оцелее сама. Това наистина са подаръци.