Всичко за доброто на децата!“ Под този надслов се отказваме от любими радости в живота (без дори да има смисъл). Прочетете тъжния ни списък и, майки, веднага се поправете!

Грим
Не съществува в плейлистата на младите майки. Предимно се използва бяла медицинска козметика и гланц за устни, без който не може да се оцелее, каквито и да са температурите навън. Освен това се нанася без огледало.

Парфюм
Децата различават и обичат майчината миризма. И ако се появи леля, която леко прилича на мама (защото ѝ се явява сестра например), и не мирише като нея, детето може да изпадне в истерия. Което приключва, когато помирише мама, това е положението.

Бяла козметика
Не се купува. Не се използват и запасите. Всичко е защото просто младите майки нямат нито сила, нито време за целта. Единственото, до което може да прибегнете, е детския овлажняващ крем – обикновено се използва като нощен.

Козметични продукти за коса
Маски, гелове, лакове, спрейове - толкова любими преди… Сега си стоят самотно на лавицата или изобщо не се купуват. А защо?

Времето стига само за стандартната мамина прическа – косата, вързана с ластик на топка, или ако трябва да е съвсем прилична – на опашка.

Дрехи
След раждането на детето се купуват дрехи, които отначало прикриват не дотам възстановилото се тяло на мама, както и такива, коитоѝ помагат да кърми. Както и други, които са ѝ особено удобни за разходка.

Вижте още на страниците на Новите родители.