Няма две мнения по въпроса - дамите са мистериозни и непредсказуеми създания, които правят живота им по-интересен... Или поне до момента, в който любимата жена изведнъж не си стегне багажа и не реши, че с връзката е свършено, въпреки че до онзи ден се е кълняла, че е влюбена...

Защо обичащите жени си тръгват? Представяме ви 10 причини, подбрани от BrightSide.

1. Не може да разчита на него

Дори и свободолюбивите дами копнеят за рамо, на което да се облегнат. Когато са болни, силно разстроени, бременни или в отпуск по майчинство, те имат нужда от подкрепата на любимия. Ако усещат, че не могат да се разчитат на него, няма причина връзката да продължава.

2. Писнало ѝ е да я критикува

Ако един мъж изисква от жена си да бъде в страхотна форма, да изглежда безупречно, винаги да е в добро настроение, да готви уникално, да чисти всекидневно, да не гледа „тъпи сериали“ и да се разбира чудесно с приятелите и майка му... ще остане крайно разочарован! Няма перфектни хора и е страшно изморително постоянно да се опитваш да отговориш на нечии очаквания.

3. Не се чувства като Единствената

Нямаме предвид само физическата изневяра. За една дама е важно да знае, че е обичана и че половинката ѝ не се заглежда постоянно в чуждото.

4. Писнало ѝ е той да ѝ няма доверие

... и да се опитва да я контролира! Ако една жена цяла седмица трябва да увещава половинката си да я пусне сама с приятелките ѝ, а после да трябва да отговаря на постоянните му съобщения „Къде сте?“, „С кого си?“, „Какво правите?“, „Какво пиеш?“, тя бързо ще се замисли дали поведението му е нормално. Ако един от двамата постоянно трябва да се обяснява на другия, това не е признак на здравословна връзка, а показва липса на доверие и мания за контрол. Много малко жени биха искали такъв мъж.

5. Той е твърде отрицателен

Ако мъжът е вечно недоволен, никога не иска да пробва нови неща и се присмива на всяка идея на приятелката си, връзката няма да просъществува дълго. Много скоро тя ще си тръгне, защото усеща, че връзката я напряга, а постоянният негативизъм я изтощава.