Изкуството прави силно впечатление на всеки пътешественик, а една великолепна скулптура със смислен дизайн би оставила трайна следа в спомените на всеки.

Ето защо решихме да подберем тези невероятни снимки на произведения на изкуството от цял свят. Скулптурите, които ще видите са иновативни, хитри, със скрит дълбок смисъл, футуристични форми или просто изящество от метал.

Gallery
Стълба към небето, Сидни, Австралия

Стълбището към небесата, създадено от Дейвид МакКракън, се намира в Сидни и крие малка тайна. Всяко следващо стъпало е по-малко от предходното. Поради тази причина като го погледнете, изглежда безкрайно.

Снимка: Leah-Anne Thompson / Shutterstock.com

Gallery
Уондърленд, Канада

Jeff Whyte / Shutterstock.com

Gallery
Последната вечеря, САЩ

Скулптурата е творение на артиста Албърт Шукалски и се намира в призрачния град Риолит. Скулпторът преосмисля стенописите на Леонардо да Винчи, както личи и от заглавието на творбата му. На фона на известната Долина на смъртта, фигурите изглеждат още по-мистериозно, особено нощем, когато вътрешността им е осветена.

Снимка: Paolo Gallo / Shutterstock

Gallery
Подводният музей на изкуствата в Мексико

В различни части на света са създадени цели подводни лапидариуми, дело на скулптора Джейсън Тейлър. За да си направите селфи с тези произведения на изкуството, трябва да се снабдите с екипировка за скубадайвинг.

Снимка: Krofoto / Shutterstock

Gallery
Една майсторска скулптура на Йерзи Кедзиора

alarico / Shutterstock.com

Gallery
Анонимна скулптура на човек без глава в Амстердам

De Jongh Photography / Shutterstock.com

Gallery
Мустангите на Лас Колинас, Тексас, САЩ

Тази изключително реалистична скулптура на девет галопиращи мустанга в гранитен поток, със сигурност ще ви впечатли. Скулптурата изразява начинът на живот на тексасците, в първите десетилетия от създаването на щата Тексас. Те са били свободни, инициативни и безпрепятствени като мустанги.

Снимка: Joseph Sohm / Shutterstock.com

Gallery
Черният призрак. Клайпеда, Литва

Yevgen Belich / Shutterstock.com

Gallery
"Пеещото" дърво до Бърнли, Англия

Alastair Wallace / Shutterstock.com

Gallery
Клауд гейт, Чикаго

Busara / Shutterstock.com

Gallery
„Извън ред“, Кингстън, Великобритания

Още позната просто като „Телефонни кабини“, тази скулптура представлява дванадесет класически червени телефонни кабини, които падат постепенно като домино. Символизират края на една ера, в която телефонните кабини са били използвани, вместо мобилните телефони.

BBA Photography / Shutterstock.com

Gallery
„Влюбените дракони“, Варна, България

Влюбените дракони във Варна са изработени от бронз, от скулптора Дарин Лазаров. Те са дарение от голяма варненска фирма, която прави ремонт на плувен комплекс „Приморски“.

ThunderWaffle / Shutterstock.com

Gallery
Феите в градините Трентам, Великобритания

Martin Fowler / Shutterstock