Човек постепенно се превръща в това, което прави всеки ден. Ако навиците ви не ви помагат, те ви пречат. Ето няколко примера за това как те могат да ограбят щастието ви, ако им позволите.

1. Занимавате се с всякакви истории, но не и с вашата собствена

Не се потапяйте в историите за успеха на другите до такава степен, че да забравите да напишете своята. Невероятните промени се случват, когато решите да поемете контрол. Това значи да консумирате по-малко и да създавате повече. Означава отказ да оставите другите да мислят, говорят и решават вместо вас. Означава да научите да уважавате собствените си идеи и инстинкти. Дръжте най-големите си цели близо до сърцето си и им посвещавайте време  всеки ден. Ако наистина искате нещо и работите усърдно за него, няма почти нищо, което да не можете да постигнете.

2. Чакате идеалния момент

Не се хващайте на мита за идеалния момент.  Моментите не са идеални, те са такива, каквито си ги направите. Толкова много хора чакат звездите да се подредят, за да направят това, което искат и знаят, че трябва да направят. Перфектния момент, префектната възможност, перфектното състояние на духа и т.н. Събудете се! Тези съвършени състояния са мит. Не съществуват. 

Способността ви да достигнете най-големия си потенциал е пряко свързана със способността ви да действате лице в лице с несъвършенството. Ще постигнете успех не като откриете съвършения момент, а като се научите са виждате и използвате несъвършенствата на живота.

3. Работите само за заплатата

Работата без интерес е затвор. Дори ако не сте свръх запалени по това, което работите, трябва поне да се интересувате от него. Когато си изграждате живот, в който работата е нещо, което понасяте само за да си плащате сметките, може да прекарате цялото време в мечти за друг живот. Работата запълва голям процент от времето ви. Не става дума за парите, става дума за самите вас. Ако в това, което правите, може да вложите част от себе си, работата ще ви носи удовлетворение.