Щастието се измерва трудно. Понякога то се крие в малките неща, но това не спира хората да се опитват не само да го измерят, но и подредят в класация, пише Adme.ru.

Тя се нарича World Happiness Report и тук може да видите първите 10 страни в света, където щастието изглежда може да споходи всеки, най-малкото заради красивата природа и приятната атмосфера.

Gallery
Австралия

Цял живот няма да ви стигне, за да видите всичката природна красота на Австралия, а това е без изобщо да броим Големия бариерен риф и всичките невероятни животни, които не може да откриете никъде другаде.

Снимка: Aeypix / Shutterstock

Gallery
Норвегия

Фиорди, лед и полярни земи - това е страната на викингите, смели и кръвожадни войни, копнеещи за опасни и славни приключения.

Снимка: Mikhail Varentsov/Shutterstock

Gallery
Дания

Тук ще откриете красиви езера, плажове и романтични стари замъци, в някои от които дори може да пренощувате, защото са превърнати в хотели.

Oleksiy Mark/Shutterstock

Gallery
Исландия

Пейзажите тук са наистина уникални и ви позволяват да правите фантастични снимки, без да ползвате никакви декори.

Снимка: ronnybas / Shutterstock

Gallery
Нова Зеландия

Откакто "Властелинът на пръстените" покори кината, всеки е чувал за Нова Зеландия - едно от най-красивите кътчета на планетата. Недрата ѝ често се разтърсват от слаби земетресения, но това никога не спира туристите.

Снимка: Shutterstock

Gallery
Швеция

Една страна, покрита с побелели гори, озарена от северното сияние и обсипана с великолепни замъци и дворци.

Снимка: Shutterstock

Gallery
Финландия

Родината на Дядо Коледа, Финландия е сурова, но изключително красива.

Снимка: Suratwadee Karkkainen 

Gallery
Канада

Многобройните реки и заливи правят Канада магнит за фотографите. Тук има множество национални паркове, висящи мостове, мечки и Ниагарския водопад. Винаги може да откриете нещо, на което да се възхитите.

Alberto Loyo / Shutterstock

Gallery
Нидерландия

Страната на вятърните мелници, лалетата, колелетата и каналите.

Andrew Mayovskyy / Shutterstock

Gallery
Швейцария

Животът тук протича на фона на романтични алпийски склонове. Това е най-планинската държава в Европа и тук се ражда известният по цял свят швейцарски шоколад. Очевидно страната е известна и със способността си да прави хората щастливи.

 anshar / Shutterstock