Съществуват множество природни феномени, които изглеждат така, сякаш не би трябвало да ги има, пише Viral Nova.

От огнени торнада до светещи гъби – приложените по-долу изображения са съвсем истински. Можете да срещнете всяко едно от явленията на живо, макар че това вероятно не е най-лесното нещо на света.

Gallery
Червен прилив

Природен феномен, познат още като цъфтеж на водораслите. Той прави водата яркочервена през деня. В Южна Калифорния например този червен прилив се предизвиква от фитопланктона Lingulodinium polyedrum.

Carlos Caetano / Shutterstock

Gallery
Светещи гъби

Срещат се по някои разлагащи се дървета. Синьо-зеленото сияние се дължи на луцеферазата - оксидативен ензим, който излъчва светлина, когато си взаимодейства с луциферините (клас хетероциклични луминофори в някои организмите, които предизвикват биолуминесценцията).

Ryan M. Bolton / Shutterstock

Gallery
Вимеобразните облаци

Все още не е ясно как точно се образуват. Те обаче са предвестници на силни гръмотевични бури.

Matteo Volpi / Shutterstock

Gallery
Колонообразен базалт

Когато гъстата и гореща лава започва да се охлажда бързо, се образуват контракции, които довеждат до формирането на колони. Размерът им зависи от скоростта на охлаждане. Понякога колоните са шестоъгълни. Често обаче се образуват и многоъгълни.

Gigi Peis / Shutterstock

Gallery
Огнена дъга

Този природен феномен няма нищо общо нито с огъня, нито с дъгата. Нарича се така заради брилянтните пастелени цветове и пламъкоподобния си вид. Всъщност, това е ледено хало, образувано от ледени кристали в перестите облаци. То е толкова голямо, че арката изглежда така, сякаш е успоредна на хоризонта.

diak / Shutterstock

Gallery
Хабуб 

Силен вятър и пясъчна буря в северните и централните части на Судан, особено около столицата Хартум, където средният брой на пясъчните бури от този тип на година е 24.

Guliver / Getty Images

Gallery
Дъговидна кора на Eucalyptus deglupta

Едно дърво, по-известно като Дъгоцветен евкалипт или Евкалипт от Минданао. Среща се на островите Нова Британия, Нова Гвинея, Серам, Сулавеси, и Минданао. Отличава се с необичайната си кора. Парчета от външния пласт й се обелват по различно време през годината, оголвайки вътрешния светлозелен пласт. По-късно, със съзряването си, кората преминава последователно през син, виолетов, оранжев и накрая кафяв тон.

Pierre Leclerc / Shutterstock

Gallery
Сините дупки

Сините дупки представляват вертикални пещери. Срещат се из много кътчета на света, включително Бразилия, Бахамите, Австралия и Египет. Най-дълбоката е в Италия (392 м).

Tami Freed / Shutterstock

Gallery
Огнени торнада

Уникален и рядък природен феномен. Обикновено се появяват заради горски пожари. Достигат до 10 - 15 м мисочина и няколко метра широки, но има случаи. Регистрирани са обаче и торнада, восики над 1 км. Продължителността им трае сямо нямокло минути. Могат да повалят до 15-метрови дървета. 

Guliver / Getty Images

Gallery
Вертикални светлинни колони

Феномен, образуван от отражението на светлината от ледените кристали.

Inu / Shutterstock