Компанията Music in Baby пусна на пазара едно доста уникално устройство. На практика Babypod представлява говорител с формата на тампон, който бременните жени биха могли да слагат във влагалищата си. По този начин нероденото дете ще може „да възприема звуците като нас самите“.

Неговата цена е 150 долара.

Ако се чудите как този Babypod излъчва музика, това става чрез връзка със смартфон. Причината за необичайното място за поставяне на този високоговорител е, че влагалището на жените предоставя единствения начина бебето да чува звуци, които не са притъпени.

Вярно е, че бебетата чуват звуците по по-различен начин, докато са утробата. Babypod е бил замислен след проучване на Institut Marques, което е показало, че неродените могат да чуят и да реагират на звуци от 16-седмична възраст. Все още се води дебат дали бебета в утробата на майката действително имат полза от слушането на музика. 

„Не знаем дали съществува ниво на звука, което е твърде високо за зародиша. Може би има причина, поради която телата ни не са снабдени с влагалищни говорители“, коментира гинеколожката д-р Доника Мур.

Бихте ли ползвали подобно устройство?