Jetpack Aviation обяви, че The Speeder – техният нов прототип на летящ мотоциклет – е извършил успешно тестови полет, което означава, че машината ще навлезе в следващия етап на производство.

По-специално, компанията е тествала своята самостабилизираща се турбореактивна платформа за вертикално излитане и кацане (VTOL), която ще залегне в основата на The Speeder. По време на полета става ясно, че машината може да се рее във въздиха, да се движи в различни посоки и да се стабилизира в случаите, когато бъде блъсната (което само по себе си е изключително голямо предизвикателство, когато разполагаш с четири турбореактивни двигателя).

Да, захранваните от ротори дрони правят това от години. Турбореактивните двигатели обаче ще позволят на превозното средство да пътува много по-нависоко и по-бързо от всичко, което се предлага в момента на пазара.

Според Jetpack Aviation ще съществуват различни версии на The Speeder, включително за масовия потребител и военните. Ще се предлагат и модели, които ще могат да вдигат различни по големина и тежест товари. И всички те ще могат да се движат с до 241 км/ч на височина до 4572 м.

Източник: IFLScience