Дарин Маджаров, създателят на "Уча.се", обяви, че платформата ще бъде безплатна за всички до 29 март.

Тя ще предостави на децата над 16 000 видео урока и теста по всички предмети от 1. до 12. клас, както и тези за 4. група за децата в предучилищна възраст.

Всички видео уроци и тестове са изцяло съобразени с учебната програма и дори с точния учебник, по който учениците учат и учителите преподават, се казва в съобщението.

Уча.се съдържа комбинация от видео уроци и тестове. Видео уроците представят материала чрез ситуационни примери и изискват едновременно гледане, слушане и писане – стимулиране на трите основни вида памет. Видеата са кратки и занимателни, което прави усвояването по-фокусирано, бързо и лесно.

Сайтът предлага и видео уроци, специално разработени за деца в предучилищна възраст. Видео уроците помагат на бъдещите ученици да развиват мисленето си и им представят полезни знания по интересен начин, с анимация и озвучаване, съобразени с възрастта им.

Наученото от видео уроците може да се упражни и затвърди с тестовете на Уча.се, чрез техния специален алгоритъм. При грешен отговор платформата автоматично предлага точния откъс от урока, за да се навакса пропускът.

Всеки ученик в сайта развива свой Уча.се виртуален герой в реално време, като в игра. Когато ученикът гледа видеа, решава тестове и участва в дискусии под уроците, неговият герой преминава в различни нива, става все по-добър и събира баджове.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!