Първият епизод „Тревожни сигнали на изоставане и проблеми в развитието на детето“ е с гост Станислава Чуринскиене.

"Ние, създателите на сайта „Новите родители“, знаем, че да си родител е трудна задача. Знаем и че това е най-продължителният житейски проект, свързан с ежедневни предизвикателства и много въпроси за отглеждането и възпитанието на нашите деца", пишат авторите на проекта.

"Затова стартираме подкаст, в който ще говорим по важни за всички нас теми с експерти в различни области от детското възпитание и развитие."

"Мисията ни с този проект е по още по-достъпен начин да бъдем до вас, когато изпитвате колебания при решаването на различни проблеми. Да популяризираме съвременни практики за отглеждане и възпитание на децата. Да сме полезни на вас, големите, за да бъдете силни, уверени и информирани родители - така и малките ще получат най-доброто, което те заслужават. И заедно да постигнем мечтата на всеки родител – да има щастливо, свободно и развиващо се дете. Дете, което някой ден да се превърне в един от „хвърчащите хора“."

Снимка: Tatyana Tomsickova Photography / Getty Images

Като родители с трепет и тревога следим развитието на детето си от самото му раждане, четем литература, сравняваме...

Как ще реагира на усмивката на мама, кога ще каже първото „агу“, ще седне ли стабилно и кога ще направи първите си уверени крачки?

Една от най-честите тревоги е дали то се развива добре, дали покрива нормите за своята възраст или изостава.

Нека дадем думата на експерта по ранно детско развитие Станислава Чуринскиене, за да научим кои са тревожните сигнали и какви специалисти е добре да търсим.

Водещи на поредицата са Веселина Мончева и Десислава Балканска

Приятно слушане!