Бъдещето на страните и техните икономически отрасли през идните 100 години ще се определя от интернет технологиите, които се разработват и въвеждат. Това прогнозира днес Джак Ма, основател на гиганта в електронната търговия Alibaba, на открилата се трета Световна конференция по управление на интернета, предаде Мениджър Нюз.

Ако погледнете историята, то цикълът на всяка технологична революция е около 50 години. През идните 30-40 години ще се въвеждат нови интернет технологии, което ще оказва влияние на живота ни и ще определи бъдещето на всяка страна и отрасъл през следващите 100 години, каза Ма.

Революцията в областта на интернет превръща данните в основен ресурс. В бъдеще това ще стане основен материал в производствената сфера. Следващите 30 години ще бъдат най-важните, когато технологиите ще се интегрират в традиционните отрасли на икономиката. Ще усетите промените според това с какво се занимавате и къде живеете. Това ще бъде добър период не само за интернет компаниите, но и за талантите, които ще могат да използват тези технологии, допълва основателят на Alibaba.

Третата Световна конференция по управление на интернета се провежда до 19 ноември в китайското историческо градче Учжън, което заради многобройните си канали често бива наричано „Венеция на Изтока”.