За любителите на операта и на културната програма причини със сигурност не са нужни, но за тези, за които подобна идея буди съмнение или някакво неясно чудене, имаме поне няколко отлични причини, с които да опитаме да ги убедим, че си струва да си подарят поне веднъж от това изключително преживяване. 

Да отидете на опера означава да преживеете изкуството в неговата пълнота. Защото операта съчетава в себе си музика, театър, танц, поезия, история - всичко, което възвисява и дава храна на духа и душата. И ако в миналото операта е била предимно за привилегированите, днес тя е много достъпна.

Ако все още смятате, че изброеното не е достатъчно, ще се опитаме да ви изкушим с нещо съвсем конкретно. Тази пролет от Софийската опера и балет са включили в програмата си емблематични заглавия! 

Едно от най-впечатляващите събития в пролетния афиш е премиерата на "Фиделио" - единствената опера на Лудвиг ван Бетовен, която ще бъде представена на 17 февруари. На 19 февруари пък може да гледате вечната италианска опера "Риголето" от Джузепе Верди, а на 25 и 26 февруари са спектаклите на балета "Лебедово езеро" от Пьотр Илич Чайковски.

Безспорно най-популярното заглавие, на което можете да се насладите през този сезон, е “Лебедово езеро”, което е програмирано от 25 февруари до 13 май, с общо 4 постановки. Още един балет на емблематичния руски композитор заслужава внимание - премиерата на Ана Каренина ще бъде на 30 март, с още две планирани дати през пролетта - на 31 март и 9 април.

Ще ви подскажем също, че Софийската опера е отворена и за най-малките почитатели на сценичното, танцовото и музикалното изкуство. Всеки месец има Концерти за бебоци, за деца над 3-годишна възраст пък са постановките "Трите прасенца", "Хензел и Гретел" и "Мечо Пух", а за малко по-големите е прекрасният концерт "Изгубената принцеса" с песни от мюзикълите "Анастасия" и "Звукът на музиката".

10% отстъпка за билети до края на май с Lidl Puls

Като за финал ще ви дадем и една прагматична причина да посетите Софийската опера или да изненадате любим човек, и то не само през февруари. С приложението Lidl Plus можете да ползвате 10% отстъпка, ако поръчате билети онлайн до края на май. За целта влезте в безплатното приложение на Lidl и от секция "Партньори" изберете офертата за 10% отстъпка на Софийската опера. Там ще ви очаква код, който да вкарате, когато правите заявката си за билети в сайта на операта. Всичко става бързо и лесно.

Освен отстъпки за изкуство в Lidl Plus дамите ще намерят и страхотни оферти за разкрасяване и ежедневна грижа. В момента има страхотни оферти от 20% на Sopharmacy за продукти като серията за очи "Синя метличина" на Klorane или продуктите на SVR за чувствителна кожа Sensifine и Sensifine AR. Свалете си Lidl Plus на телефона и се възползвайте от всички оферти, които са специално за потребителите на приложението.