16 интересни факта за телевизията по света

18 февруари 2018 г., 18:52
1424

Shutterstock

Зимата официално е тук и с нея дойде времето на ароматните топли напитки, меките завивки и дългите маратони пред телевизора. По случай приятните моменти, прекарани удобно на дивана пред екрана, ви предлагаме 16 интересни факта за телевизията по света, които вероятно не знаете.

1. Скорошно проучване на Samsung разкрива, че най-гледаните предавания не са реалити форматите или сапунените сериали, а документалните филми*. 41% от отговорилите определят този тип съдържание като най-предпочитано.

2. Базирайки си на предното заключение, не е изненада че най-гледаното шоу в глобален мащаб е „Синята планета II“ (Blue Planet II), с 14,1 милиона зрители2.

3. Междувременно, “Strictly Come Dancing” отвява конкуренцията при най-популярните реалити формати.

4. Когато говорим за тези пред камерата, САЩ е домът на най-добре платените телевизионни звезди. Според Forbes, д-р Фил е най-високо платеният водещ в света с печалба от 79 милиона долара.  

5. София Вергара е най-високо платената актриса в телевизията с печалба от 41,5 милиона долара.

6. Ким Кардашиян е определена за най-добре платената реалити звезда с 51 милиона долара печалба.

7. Новият хит на Netflix, „Короната“ (The Crown), е най-скъпата продукция до сега с бюджет за заснемане от 130 милиона долара.

8. Американският сериал „Военнополева болница“ (M*A*S*H) държи рекорда за най-гледан епизод, като последната серия от поредицата е била видяна от 103 милиона зрители.

Страници

Ключови думи:
Коментари