Запалените киномани знаят, че колкото по-сложен и оплетен е сценарият, толкова по-добър е филмът. Криминалета, трилъри, фантастики – това са жанровете, които държат зрителя постоянно в напрежение, увличайки го из сюжетните лабиринти и карайки го да очаква неочакваното, пише Мениджър NEWS. Руският сайт kinopoisk.ru е съставил кратък списък, в който всеки филм е един завладяващ спектакъл.

"Странични ефекти" (Side Effects)

Емили има психически проблеми, които като че ли започват, когато съпругът й е хвърлен в затвора. Четири години по-късно, той излиза, а Емили отново е депресирана и изглежда, че се опитва да се самоубие. Терапевтът й изписва лекарство, което предизвиква неочаквани странични реакции.

"Пропукване" (Fracture)

Помощник-окръжен прокурор е хванат в една сложна игра на "котка и мишка" и човек, който се е опитал да убие жена си, избягва затвора благодарение на абсурдна бюрократична грешка.

"Тялото" (The Body)

Камион блъсва човек, бягащ панически от някого или нещо. Пристигналата на място полиция установява, че това е нощният пазач от близката морга. Но от какво е бягал толкова уплашен?

"Лудории" (Wild Things)

17-годишната Кели се влюбва в учителя си Сам и всеячески се опитва да привлече вниманието му. Но след като той не отвръща на чувствата й, тя решава да си отмъсти, без да подозира в какви опасни интриги се заплита.

"Стая 1408" (1408)

Известният писател Майк Енслин, пишещ в жанра на ужасите, решава да отседне в прословутата с кошмарните си истории стая 1408 на хотел "Делфин", неподозирайки до какъв ужас ще го доведе това му решение още първата нощ.

"13 гряха" (13 Sins)

Елиът Бриндъл е продавач, затънал в дългове и напълно отчаян. Един ден получава телефонно обаждане, което го информира, че е участник в игра със скрита камера, където трябва да изпълни 13 задачи, за които ще получи солидна парична награда. Елиът с охота изпънява първите си две задачи. За да завърши играта, той трябва да изпълни всички задачи, които стават все по-екстремни, но вече няма връщане назад.

"Кой съм аз  - Нито една система не е защитена" (Who Am I – Kein System ist sicher)

Бенджамин е гениален компютърен гений, кйто заедно с харизматичния Макс поема по пътя на киберпрестъпността, където се потапя в една алтернативна реалност? Но кой е той всъщност? В крайна сметка, всеки вижда това, което той иска да види.

"Кожата, в която живея" (The Skin I Live In)

Световноизвестният хирург Робърт Ледгард твърди, че е открил тайната на създаването на изкуствена човешка кожа. Той твърди, че е експериментирал върху мишки, но тайно държи заключена в къщата си млада жена, която е основният предмет на неговите експерименти.

"Димящи аса" (Smokin' Aces)

Бившето протеже на мафиотски бос решава да се яви в съда, за да свидетелства срещу бившите си приятели. ФБР се опитва да го скрие, но той упорито се появява на публични места, привличайки десетки убийци.

"Ловци на глави" (Hodejegerne) 

Роджър Браун е „ловец на глави“. По-точно експерт по избор на топ-мениджъри за най-големите компании. Но неудовлетворен той се превръща в крадец на скъпи картини от кандидатите за ръководни длъжности. И изведнъж от "ловеца" се превръща в "плячка".

"Забвение" (Oblivion)

Земята е преживяла война с чужди нашественици и е напълно опустошена, а остатъците от човечеството се готвят да напуснат негодната за живот планета. Главният герой успява да спаси само една жена и скоро осъзнава, че тя ще промени живота му.

"Американска схема" (American Hustle)

Филмът е по истински случай и разказва за един от най-големите скандали, разтърсили американското общество през 80-те години на миналия век. Ъруин Розенфелд и Сидни Просър са ловки и много находчиви измамници, които работят прекрасно в тандем, до момента, когато непредсказуемият агент на ФБР Ричи Ди Масо не ги притиска с предложение, на което няма как да откажат.

"Мъж на ръба" (Man on a Ledge)

Бивш полицай е обвинен в престъпление, което твърди, че не е извършил и възнамерява да се самоубие, хвърляйки се от покрива на висока сграда. Напрежението расте с всяка изминала минута, само невинен може да бъде доведен до такава крайност.

"Копой" (Sleuth)

Главните герои във филма са богат писател на криминални истории и безработен актьор, който има любовна връзка с жената на писателя. За да си отмъсти, писателят въвлича актьора в сложен и извратен план с опасни последици. Започва игра на котка и мишка, в която един брилянтен ум се изправя срещу друг...