Лъвове, тигри и мечки – страхотно! Докато светът продължава да изучава SARS-CoV-2, коронавирусът, който предизвиква COVID-19, милиони хора по целия свят са поставени под безпрецедентни мерки за самоизолация и социално дистанциране. По този начин властите се надяват, че ще ограничат разпространението на заразата. В тази дигитална епоха обаче фактът, че сте си вкъщи, не означава, че трябва да изгубите напълно връзката си с външния свят.

Голям брой организации, зоопаркове, аквариуми и изследователски бази предлагат камери в реално време, които ще ви позволят да надникнете зад сцената, под повърхността и в гнездата на някои от най-невероятните животни на света. Затова седнете, успокойте се и се подгответе да се изумите.

Насладете се на павианите и останалите животни в зоопарка на Сан Диего.

Разположен в южната част на слънчевата Калифорния, Зоопаркът на Сан Диего предлага 10 камери, предаващи на живо, които ще ви покажат ежедневието на местните животни. Тук ще можете да видите как павианите се пощят взаимно, ще се гмурнете под водата с африканските пингвини и ще имате възможност да наблюдавате белите мечки, маймуните, коалите, пещерните совижирафите, слоновете, тигрите и кондорите.

Вижте какво се случва под повърхността в Monterey The Bay Aquarium.

Можете да посетите и Seattle AquariumGeorgia Aquarium и New England Aquarium.

Наблюдавайте китове край канадското крайбрежие.

OrcaLab ви позволява не само да наблюдавате китовете по крайбрежието на Британска Колумбия, но и да чуете подводните звуци, характерни за района.

Отведете семейството си на виртуално сафари в Tembe Elephant Park .

Тук пък може да видите газели, хипопотами и други диви африкански животни и през деня, и през нощта.

Полетете към върховете на Минесота и вижте как орлите гнездят.


Източник: Screengrab/Minnesota Department of Natural Resources

Посетете публични места, но без тълпи.

И това е само началото – посетете Explore за пълен списък с дигиталните пътешествия, които може да направите по целия свят.