Здравословният начин на живот придобива все по-голяма популярност и води до такива вкусни и полезни напитки като кислородните коктейли, пише bg-damma.

За да се възстанови кислородният дефицит в организма на съвременния градски човек, водещ предимно заседнал начин на живот, се използва един много ефикасен метод – кислородната терапия. Една от нейните разновидности е употребата на кислородни коктейли.

Те заемат все по-голямо място в лечението и профилактиката на различни заболявания на храносмилателните органи, повишават имунитета и съпротивителните сили на организма в борбата им със сезонните заболявания. Ускоряват образуването на колаген и еластин, които са ключът към младостта на кожата. Напитките понижават глада, изгарят мазнините бързо и ефективно в борбата със затлъстяването.

Ползата от кислородните коктейли се забелязва веднага – кожата на лицето става свежа и чиста, човек усеща прилив на сили и енергия, подобряват се сънят, паметта и работоспособността.

Все пак лекарите съветват кислородните коктейли да не се употребяват повече от 3 пъти дневно, в порции от по 250 – 300 мл. За децата са достатъчни 2 порции – сутрин и вечер. Курсът на обогатяване с кислород трае около 1 месец. След това е нужно да се направи малка почивка в рамките на 2 – 3 седмици.