Малко храни "оставят" аромата си в кърмата

25 януари 2019 г., 13:00
186

Снимка: Shutterstock

Кърмата поема някои аромати от храната на майката. Така нейните вкусови предпочитания могат да повлияят тези на бебето макар и по-далечно бъдеще, установи екип немски учени. Проучването е публикувано в сп. Metabolites.

Проучването

Изследователи от немския университет Erlangen-Nürnberg правят опити, за да установят дали ароматите от храната, която яде майката, могат да преминат и да останат в кърмата. „Все още знаем твърде малко за влиянието на храната, която консумира майката върху вкусовите предпочитания на бебето в по-нататъшното му развитие“, обяснява д-р Андреа Батнер, професор по химия в университета.

Някои изследователи допускат, че децата предпочитат храни, които майките им са яли, докато са ги кърмили, вероятно защото кърмата има същия или подобен вкус.

Продължава на страницата на Новите родители.

Ключови думи:
Коментари