Кърмата поема някои аромати от храната на майката. Така нейните вкусови предпочитания могат да повлияят тези на бебето макар и по-далечно бъдеще, установи екип немски учени. Проучването е публикувано в сп. Metabolites.

Проучването

Изследователи от немския университет Erlangen-Nürnberg правят опити, за да установят дали ароматите от храната, която яде майката, могат да преминат и да останат в кърмата. „Все още знаем твърде малко за влиянието на храната, която консумира майката върху вкусовите предпочитания на бебето в по-нататъшното му развитие“, обяснява д-р Андреа Батнер, професор по химия в университета.

Някои изследователи допускат, че децата предпочитат храни, които майките им са яли, докато са ги кърмили, вероятно защото кърмата има същия или подобен вкус.

Продължава на страницата на Новите родители.