Също както имат различни езици и кухни, народите по света имат и различни начини за справяне със стреса. Huffington Post изброява някои от тях.

1. Финландия: сауна

Високите температури и парата в дървените бани помагат за детоксикацията на тялото и поддържат тонуса в студените зимни месеци. Много от финландските домове си имат собствена сауна. 20 минути в сауната са достатъчни, за да освободите напрежението и да се усетите отпуснати.

2. Испания: сиеста

Традиционната обедна дрямка помага да презаредите и ви снабдява с енергия за остатъка от деня - много по-добре от бързия обяд пред компютъра. Специалисти, изследващи съня, установяват, че и в страните, където сиестата не се практикува, хората не се чувстват свежи обедно време.

3. Япония: градини от камъни

Те са както форма на изкуство, така и начин за борба със стреса. Смята се, че подреждането на камъчетата и пясъка в градината около по-големите камъни прочиства ума и има лечебни ползи. Опитайте с малка дзен градинка за бюрото си.

4. Тайланд: масаж

Тайландците са превърнали масажа в изкуство, съчетавайки индийските принципи на аюрведа с традиционната китайска медицина. Комбинацията от натиски и подобни на йога разтягания не само облекчава ставните болки и спазмите в мускулите, но премахва стреса и балансира ума.

5. Франция: ваканция

Шегата настрана - известен факт и източник на завист е важността, която французите отделят на лятната почивка. Обичайно за работещите хора във Франция е да си вземет  месец-два почивка през юли и август, за да пътуват и да бъдат със семействата си. Всъщност държавата осигурява ПЕТседмичен платен отпуск за тези, които работят на 35-часова работна седмица. Като оставим настрана многото официални празници.