Има периоди, в които и миглите почват да оредяват и капят. Ако не установим причината и не вземем на време мерки, процесът продължава и в един момент може да се окажем без мигли.

Ето 5 възможни причини и съвет какво да правим

1. Постоянното търкане на очите

Това се случва рефлекторно, несъзнателно, често без дори да си даваме сметка.
Има ситуации, когато това е напълно нормален жест – например, за разсънване при събуждане. Ако обаче това се случва често и продължително, не е добре да го правим, защото това усилва загубата на мигли.
Най-честата причина обаче е алергия или възпалителен процес, в резултат на твърде продължително стоене  и работа пред компютъра.

2. Използвате неподходяща спирала за мигли

Дори и скъпата, луксозна козметика може да има такъв ефект, ако съдържа твърде агресивни за миглите съставки и алергени.
Друга причина може да е твърде гъстата консистенция на туша за мигли или нанасянето на няколко слоя един върху друг.

3. Хормонални проблеми

Хормоните диктуват много процеси в тялото. Те влияят на състоянието на косата и на цикъла на обновяване на космите не само на скалпа, но също така на ресниците и на веждите. При нарушаване хормоналните нива, цикълът може да се съкрати. Тогава косата започне да капе по-усилено и по-бавно да се обновява.

4. Неправилно хранене

Ние сме това, което ядем. Трябва да се замислим върху този добре известен факт, когато установим, че миглите оредяват.
Ако храната е бедна на качествени съставки, ако в нея липсват важните белтъчини, полезните омега -3 и омега-6 ненаситени мастни киселини, няма ензими, витамини и микроелементи, рискът е на лице.

Продължава на страницата на Новите родители