Докато някои предпочитат да прекарват свободното си време сред природата или в компания, то други изпитват непреодолимо влечение към книгите, с които се отморяват най-добре.

Следните зодии не се нуждаят от гардеробна стая, а от малка библиотека, в която да съхраняват всичките си съкровища и да посягат към тях при желание и необходимост.

Везни

Когато този знак е претоварен с работа или стресиран, често излиза от равновесие. Тогава му е нужно нещо, което да го откъсне от действителността. Везните обичат да седят с часове в някое ъгълче с увлекателна книга, за да намерят убежище в чудесния свят на фантазиите.  

Близнаци

Може да бъдат описани като учените сред зодиите. Близнаците обичат да четат, най-вече за да научават нещо от книгите. Те са много интелигентни и се стремят да попиват знания от всевъзможни тематични области.

Риби

Този знак се страхува от шумни тълпи или непознати. Рибите се чувстват най-добре между собствените си четири стени. Избягват да се доверяват на другите или да споделят. Затова техните най-верни приятели са книгите, благодарение на които се отъждествяват с най-различни герои.

Рак

Вълшебни светове, вълнуващи приключения, безсмъртна любов – подобни истории разпалват въображението на Раците. Тъй като реалният живот понякога е прекалено монотонен и сив, този знак често заравя нос в книгите, за да избяга от всекидневието.