Определени качества вървят ръка за ръка с други качества. Например нетърпеливите хора често са избухливи или жертвоготовните – социално ангажирани. 12-те зодии притежават характерни черти, които ги отличават една от друга. Всеки знак си има своите силни и слаби страни. Някои разглеждат нещата под лупа и затова често ги определят като буквояди или педанти. Такива хора обикновено цепят косъма на две, с което могат да докарат някого до лудост. Не е лесно да се контактува с тях както в частната, така и в професионалната сфера. Ето кои 3 зодии са най-големите формалисти:

Козирог

Козирогът е земен знак. Педантичен и реалистичен, той е здраво стъпил на земята. Тези качества често вървят ръка за ръка с мания за контрол и принципност, което ги прави да изглеждат тесногръди в очите на околните. Но ако Козирозите не бяха такива, те положително нямаше да са толкова успешни в професията си. Защото най-голямата взискателност проявяват към себе си.

Телец

Телецът също е доминиран от елемента Земя. Той е здравомислещ и надежден и на него винаги може да се разчита. Натоварен с тази отговорност, той приема всичко буквално и обича да анализира всяка ситуация. Упорството на Телците е прословуто и затова често ги избива на дребнавост.

Дева

Най-изявеното качество на Девата е чувството й за ред, граничещо с педантичност. Нейният стремеж към перфекционизъм може да й създаде проблеми в общуването с околните.  Тъй като са критични и придирчиви, хората често смятат Девите за дребнави и ограничени и им лепват етикета „кон с капаци“.