Обещания се дават лесно, но невинаги понякога спазването им изисква усилия, ангажираност и дори известно преодоляване на егото. Ето кои зодии са царе на празните обещания:

Овен

Овните са силни личности и точно в професионалната област искат околните за ги приемат като авторитети. Затова често се изсилват да дават обещания – например да придвижат по-бързо даден проект, да поемат задълженията на другите или да намерят ефикасни решения на някои проблеми. По този начин нерядко се изхвърлят, което води до това, че са неспособни да изпълнят обещанията си.  

Везни

Везните искат да угодят на всички от обкръжението си и хората да ги харесват. Това важи както за частната, така и за професионалната сфера. Ето защо им е извънредно трудно да казват „не“. Дори да са водени от добри намерения и да дават обещания с желанието да ги спазят, това невинаги им се удава. За разлика от другите зодии обаче след това Везните се измъчват от угризения на съвестта.

Риби

Чувствителните Риби винаги са готови да се притекат на помощ, когато някой се нуждае от подкрепата им. Трудно им е да отклоняват молби и искания, затова прибързано и необмислено обещават неща, които впоследствие не могат да изпълнят. Тъй като Рибите и без това живеят в свой собствен свят и са много отвеяни, понякога са прекалено заети със собствените си проблеми, за да сдържат обещанията си.