Рибите са родени „мимози“

Рибите плуват във въображаем свят и съпреживяват заедно с героите на книгите, които четат, и на филмите, които гледат. Докато нормалните хора възприемат радостите и скърбите на персонажите като фикция, то романтичните Риби едва ли не изпитват физическа болка, когато любимите им образи страдат. Този зодиакален знак няма никакъв проблем да влезе под кожата на измисления герой. Затова не е чудно, че Рибите не се стесняват да проливат сълзи дори на публично място, когато в романа или филма се случва нещо лошо.

На Водолея все нещо му е криво

Водолеят презира условностите и държи да живее живота си по собствените си правила. И обикновено този креативен знак успява да го постигне. Но от време на време Водолеят все пак осъзнава, че някои предписания не са въведени случайно. И когато се налага да се подчини на някоя норма, целият му свят се срутва. Роптае срещу съдбата и в такива периоди го избива на плач. Но за щастие Водолеят е гъвкав и бързо си поставя нови цели. След траурната фаза се впуска с въодушевление в следващото приключение, което, разбира се, отново иска да изживее по своя си начин. Така животът на Водолея може да се сравни със скоростно влакче от лунапарк, при което след всяко шеметно издигане следва зрелищно падане.

Ракът вечно се кахъри

Ракът е отдаден като никой друг знак на семейството, приятелите и колегите си. Чувства се отговорен, ако на хората от обкръжението му не им върви. И прави всичко възможно да оправи положението. Но понякога и най-големите усилия на Рака не успяват да предотвратят една или друга катастрофа в живота на близките му. Някой губи работата си, друг изненадващо се разболява. Така този знак постоянно се сблъсква с чуждите трагедии и страда безутешно, като редовно се потапя в долината на сълзите. От друга страна, кахърният Рак е способен да постига и завидни успехи и така радостта и мъката все пак се уравновесяват.