Спомнят ли си патока Дагоберт от анимационния филм? Чичото с монокъл, бастун и лилаво-червен жакет, който е баснословно богат, но свидливо отброява златните си монети и не иска да се раздели с нито една? Такива скъперници има и в действителността – най-често те са представители на следните три зодии.

Телец

Когато въпросът опре до пари, Телецът изпитва мъчително раздвоение. От една страна, хубавите неща го привличат и му харесва да живее в лукс и разкош. От друга страна, никак не му се иска да пилее спестените си с тежък труд пари.  Затова Телците грижливо пресмятат всеки разход и понякога планират по-големи покупки с месеци, преди да се решат. Не очаквайте от Телеца да ви почерпи в кръчмата – той трудно ще си развърже кесията за подобна щедрост.

Близнаци

Понякога Близнаците проявява разточителност, за да задоволят някои свои прищевки. Но са истински циции, когато става дума за пари назаем. Тогава не разбират от шега. Най-късно на другия ден след изтичането на срока ще се изтъпанат пред входната ви врата и ще започнат да опяват, че не сте им върнали парите. Но скъперничеството на този знак е донякъде оправдано, защото активният му и разнообразен начин на живот се нуждае от сериозно финансиране.

Дева

Девите винаги знаят къде ще се състои следващата разпродажба, как да открият потенциални недостатъци на всъщност безупречни стоки и така да си изпросят намаление, в какво състояние е разплащателната им сметка или къде в дома си са скрили някое и друго евро.  По паричните въпроси Девите не оставят нищо на случайността и пресмятат грижливо всяка разноска.  Все пак от време на време си позволяват да задоволят някой свой каприз ида извършат някаква – според техните критерии – лудост: например да си купят спонтанно красивия марков пуловер, който така приятно гали кожата в пробната кабина.