Това е един от най-старите възможни трикове - ако не можеш да ги изкараш по честен начин, защо просто да не отпечаташ парите? При това с домашен принтер. Въпреки че не е толкова лесно, това не спира разни хора да опитват, но истинският проблем идва от това какво се случва после, разказва Gizmodo.

Мъж от щата Уисконсин се появил в магазин от веригата Walmart, за да поиска купения наскоро от там принтер да бъде заменен (може би защото не е достатъчно добър в печатането на пари например). Той обаче нямал касова бележка за покупката и служителите отказали да му съдействат. Вместо да си замълчи, клиентът вдигнал истински скандал и при последвала проверка на принтера служителите на Walmart открили вътре няколко листа с банкноти от 100 долара с доста лошо качество, очевидно забравени в устройството.

Полицията била уведомена незабавно, а пишман фалшификаторът дори оказал съпротива при арест. На всичкото отгоре у него били открити още 300 долара домашно производство. Неговият съучастник обаче все още се издирва и вероятно вече се опитва да напусне щата - може би дори с принтирана фалшива шофьорска книжка.