Отец Малаки Мартин, който вдъхнови създаването на култовия филм “Екзорсистът”, може би е бил убит от невидима сила, предават Unexplained Mysteries.

Мартин, който е бил влиятелен екзорсист в реалния живот, и за когото сега се прави нов документален документален филм от Нетфликс – “Заложник на Дявола”, е бил ирландски католически свещеник и автор, който е написал няколко книги за демоничните притежавания.

По време на снимките на документалния филм продуцентът и автор Рейчъл Лизат разкри някои необичайни факти около смъртта на Мартин през Юли 1999.

“Ние снимахме с един от близките приятели на Мартин, бившия ЦРУ агент Робърт Мароу”, си спомня тя. “Малко преди смъртта си отец Мартин е отишъл в дома на малко момиче, за което са твърдяли, че е било обсебено от демон.

Когато пристигнал в къщата, момичето, което е било само на 4 години, е отишло право при него и е казало: “Значи ти си Малаки Мартин и смяташ, че можеш да й помогнеш?”.

Мароу, който по това време е шофирал за Мартин до къщата, описва случката като “най-разтърсващото събитие, което е виждал някога”.”

Малко по-късно Мартин загива от наранявания по главата след падане. Според Мароу, 78 годишния отец е вярвал, че “невидима сила” го е бутнала към земята. 

Източник: Unexplined Misteries