27-годишен мъж ще съди родителите си, защото са му дали живот без неговото съгласие

06 февруари 2019 г., 14:37
16952

Рафаел казва, че може само да гадае за мислите на хората, които раждат децата в бедност, знаейки отлично на какви страдания обричат потомството си. Снимка: Iren Key / Shutterstock.com

Точно когато си мислите, че сте чули за всеки един възможен абсурд на тази планета, се появява новина от този род. 27-годишен индиец планира да съди родителите си (с които признава, че е в добри взаимоотношения), тъй като са го родили без неговото съгласие, пише The Blaze.

Рафаел Самюел от Ню Делхи е на мнение, че децата не трябва да се чувстват задължени към родителите си и дори е нужно да искат обяснение защо точно са решили да ги родят.

„Искам да кажа на всички индийски деца, че те не дължат нищо на родителите си - казва Самюел пред The Print. – Обичам майка си и баща си, имам страхотна връзка с тях, но те са ме родили за собствена радост и удоволствие.“

„Моят живот е невероятен, но не виждам защо трябва да карам друго човешко същество да преминава през всички проблеми, свързани с училището и намирането на кариера. Особено при положение че нe е пожелавало да съществува", допълва той.

Вярването на Самюел е част от система, наречена „антинатализъм“, която прокарва виждането, че децата не трябва да се принуждават да се раждат, особено за сметка на планетата.

„Индийците трябва да знаят, че раждането не е задължително и че трябва да поискат от родителите си обяснение защо точно са решили да ги заченат“, обяснява той.

Самюел дори сравнява раждането с отвличане и поробване. Нещо повече – има своя собствена Facebook страница с близо 2000 фенове, наречена Nihilanand. На нея може да откриете най-различни мемета и видео клипове, според които на човешката раса трябва да й се позволи да умре. На една снимка например пише следното: "Добрият родител поставя детето си над своите желания и нужди, но самото дете е желание на родителя." Друго изображение нарича майките и бащите "лицемери" и пита "Нима не е отвиличане и пробване да принудиш едно дете да се роди на този свят и впоследствие да го накараш да има каериера?". Трети пост пък гласи: "Вие сте единствената причина, поради която детето ви е изправено срещу проблеми."

В понеделник Самюел сподели видео, озаглавено "Неплодовитостта е секси!", което може да видите по-долу. В неделя пък качи други клип, наречен "Уважавайте родителите си, само ако искате."

Ключови думи:
Коментари