Като деца всички сме имали касички – прасенца, котенца, гъбки, в които сме събирали монети или левчета, а после с тях сме си купували нещо желано или вкусно. Съвременните деца не правят изключение. Но те сякаш имат по-различно отношение към парите. Кога най-рано трябва да запознаем децата с парите, тяхната стойност и възможностите, които те дават? И как да им обясним значението на финансовите средства, за да създадем у тях здравословни навици?

Това са важни въпроси, които искаме децата да знаят. Опитваме да им помогнем да се ориентират, но понякога правим грешки. Или се страхуваме, че когато им даваме пари за нещо конкретно, може би ги разглезваме.

Как да научим децата на пестеливост в зависимост от възрастта им? Кои са капаните, от които можем да предпазим тийнейджърите? И кое би било полезно, за да свикнат децата да разпределят правилно джобните си?

По всички тези въпроси колегите от „Новите родители“ разговарят с Рени Миткова, майка на три деца, предприемач и изпълнителен директор на компаниите на „ЕОС Груп“ в България, които са лидер в изкупуването и събирането на лоши вземания.

Приятно слушане!