“Ние просто се загубихме един друг “, написа майката на 4 деца в своя Instagram, обяснявайки защо тя и съпругът ѝ стигат до раздяла след 12 години брак.
Оказва се, че двамата не са имали и най-малката възможност да останат, насаме един с друг. Дори само, когато опитат да се прегърнат, те привличали вниманието на 4 чифта любопитни очи. Така постепенно престанали да бъдат съпруг и съпруга.
Много двойки повтарят тяхната съдбата, дори и да нямат 4 деца, а само едно.
Как да избегнем подобен сценарий?

Как една двойка може да намери време и енергия за личния си живот и да не се загуби един друг, съветва специалист.

Не чакайте, търсете възможности

Преди раждането на децата е било възможно да лежите в леглото по-дълго сутрин или да гледате филми до късно. След появата им е меко казано трудно да прекарвате време заедно, когато пожелаете. Но е възможно, ако планирате.
Плановете не звучат много секси. Какво ще кажете за импулсите на страстта и спонтанния секс? Добре дошли в родителството.

Планирането също има своите предимства. Когато и двамата знаят, например, че в събота вечер баба ще вземе децата, тогава делничните дни ще минават в приятно очакване и желанието ще е още по-силно.

Коментар на двойка с деца
Планиране и дете са думи, които никога не се съчетават.
С появата на дъщеря ми спонтанността твърдо навлезе в живота ми. Искаш ли да разсмееш детето, разкажи му за плановете си. И то ще унищожи всичко.
Няма да си легне навреме, ще падне, ще се нарани, ще реши да играе на конче в три през нощта или категорично ще откаже да остане при братовчедите си дори за час.
Но! Ако съберете волята си в юмрук, стиснете зъби и продължите да следвате плана, тогава всичко ще се получи.
Тогава ще получите двойно удоволствие - както от среща със съпруга си, така и от собствената си решителност. 

 Защитете вашето пространство

Нищо не е по-разсейващо по време на секс от мисълта, че дете може внезапно да влезе в стаята.
Майките са особено притеснени от това и не могат да се отпуснат. Проблемът се решава много лесно: ключалка на вратата на спалнята.

Ами ако детето спи в една стая с родителите?
Дори в едностаен апартамент има поне кухня и баня - експериментирайте. И ако на 5-7 години детето спи с родителите си, трябва сериозно да се замислите дали да го преместите в собствената си стая. На тази възраст то ще има само полза от личното пространство.

Коментар на двойка с деца
"Заключвате вратата" – съветът буди смях. Веднага щом ключът се завърти, под вратата ще се появи заинтересовано дете, което смятате, че вече спи дълбоко. И ще ви организира дълъг концерт. В програмата: хленчене, дърпане на дръжката и силно чукане по вратата.
И като цяло съпругът ми и аз забелязахме такава особеност, Детето се материализира мигновено, щом решем да се уединем. Дори ако е заспало дълбоко, а преди това е тичало цял ден и е играло на площадката.
Но! Ако страстта ви е завладяла, ако не ви е нужна любовна игра, тогава ще има достатъчно време за бърз горещ секс.

Продължава на страницата на Новите родители