Вивиан Уестууд (1941) е сред най-отличителните съвременни дизайнери, отговорна предимно за популяризирането на пънк и ню уейв стиловете в модата. Британката се превръща в световен фактор, заради множеството каузи и идеи, които изповядва и свободомислието, чрез което провокира аудиторията във всеки израз на работата и живота си.

 

„Целта ми е да да направя така, че бедните да изглеждат богати и богатите – бедни.”

„Имаме избора да станем по-образовани и съответно – повече човеци – или оплесквайки я, както обикновено, ще останем разрушителното и самоунищожаващо се животно, жертва на собствената си интелигентност.”


За Лондон: „Обичам този град и неговата култура. Искам да окуража хората да обичат изкуството и да вярват, че културата може да спаси света. Културата е гледната точка на хората за света и с изкуството представляват опората, която ни държи заедно като хора и придава на живота по-голям смисъл.”

„Хората никога не са изглеждали толкова грозни, колкото днес. Ние просто консумираме твърде много.”

„Най-сексапилните хора са мислители. Никой не се интересува от някого, който е просто празен с дупка в главата и говори за най-новото нещо – няма най-ново. Всичко е боклук.”

„Изкуството никога не би трябвало да е социологическо; трябва да е вечно. Трябва да е твоя поглед и това как ти пресъздаваш света, който виждаш.”

„Трябва да инвестираш в света, трябва да четеш, трябва да посещаваш галерии, трябва да научиш имената на растенията. Трябва да започнеш да обичаш света и да знаеш за целия гений на човешката раса. Ние сме невероятни хора.”

„Символ на статус е книгата. Много лека за четене книга е „Спасителят в ръжта”. Разходете се с нея под мишница, деца. Това е статус.”

„Интелектът се състои главно от въображение, проницателност, неща, които нямат нищо общо с разума.”

„Това е житейска философия. Ако направиш това, нещо ще се промени, това, което ще се промени е, че ти ще се промениш, твоят живот ще се промени и ако можеш да промениш себе си, вероятно можеш да промениш и света.”

Източник: manifest.bg