16-годишната американка Натали Хемптън разработи приложение за смартфон, което дава възможност на учениците да си намерят компания в училищния стол. Както съобщава сайтът Educationnews.org, на девойката ѝ дошло на ум да създаде подобно приложение, след като в седми клас всеки ден била принудена да обядва в самота, защото съучениците ѝ я тормозели.

Натали си спомня, че през това време се чувствала много уязвима и готова да бъде обект на още тормоз. „След като признах всичко пред себе си, разбрах че просто съм длъжна да направя нещо, за да помогна на други деца, които всекидневно се срещат с подобни проблеми. Искаше ми се да създам нещо, обратно на тормозенето, с позитивен подтекст“, казва Натали и успява.

С помощта на разработеното от нея безплатно приложение „Sit With Us“ („Седни с нас“) учениците могат да канят други ученици да се присъединят за обяд. Приложението позволява и да се обявят „открити обеди“, които дават възможност всички желаещи да се съберат заедно и евентуално да се сдобият с нови приятели. „Всичко става дискретно, чрез телефон, никой не знае за това. И можеш да бъдеш сигурен, че няма да те изгонят, ако се приближиш към масата“, пояснява Натали.

Днес тя учи в друго училище, където е в добри отношения със съучениците си и води активен социален живот, но няма да забрави времето, когато е стояла в стола сама. В описанието на своето приложение момичето споменава и това, че когато сменила училището, решила да следва правилото винаги да кани на масата си някой, който обядва сам. По думите на Натали много от тези хора впоследствие станали нейни близки приятели.
Приложението излезе съвсем наскоро, но Натали казва, че вече е получила много позитивни реакции от връстници.

Публикувано от Новите родители - едно място, посветено на децата, майките и бащите, в което ще откриете нова и любопитна информация за възпитанието, образованието, здравето и всичко, свързано с детето.