Децата, родини през януари, са фини, креативни, чувствителни  и мъдри не заради възрастта си. Основната задача на родителите е правилно да разкрият потенциала им обяснява нумерологът Кристина Поликутина.

 Бебетата, родени през януари, идват на този свят с мисия – да учат и научават нови неща. Това са деца със силна воля, ярки, с активна житейска позиция.

Те са творци на собствената си съдба. Животът им е изцяло под техен контрол. Те могат умело да се справят с няколко области наведнъж.
Естествено, не всеки има такъв творчески потенциал. Това е определен дар и талант, които е важно да се „разопаковат“ и насочат в правилната посока.

Всички януарски деца имат отлични комуникативни умения и докато личността им се формира, тези дарби не бива да се блокират.
Това ще бъдат децата на новата реалност. Сами ще видите колко бързо ще се развият, тъй като сега цялата планета се движи към нови вибрации.

Тези деца ще бъдат любимци на компаниите. Те много бързо ще трансформират в себе си това, което вече не им служи и няма да се вкопчват в едно нещо дълго време.
Мотото им е лекота! Благодарение на нея могат да постигнат много и да не се въртят в омагьосания кръг на негодувания, страхове и съжаления, които само възпрепятстват развитието.

Как да помогнем на децата да разгърнат своя потенциал

- Позволете им да поемат инициатива и да постигат нещо.

- Ако забраните на тези деца да показват своите таланти, те ще трупат недоволство към най-близките си. Поради това те ще започнат да се затварят, да отказват да правят каквото и да било, за да следват съдбата си. Така те ще се противопоставят на енергията на своето раждане, в резултат на което може да настъпи пауза и задържане в развитието. В по-късна възраст това може да доведе до вътрешно чувство на неудовлетвореност от талантите им.

- Дайте им повече пространство и избор, а също така им позволете да мечтаят и да изразяват своите желания. Това ще даде огромен тласък на развитието.
Януарско дете бързо ще може да намери общ език с всеки човек и да развие целия си присъщ душевен потенциал. И тогава ще му бъде много лесно да се справи с трудностите

Характерът на детето по дата на раждане

Денят на раждане определя наклонностите и способности:

1 и 23 януари – способност да развият и усъвършенстват всички качества, дадени им при раждането.

2 и 24 януари – добра интуиция.

3 и 25 януари - способността да комбинират хармонично всички важни роли в живота си. В бъдеще тези деца ще могат да станат прекрасни родители.

4 и 26 януари -  увереност и силен характер.

5 и 27 януари - преждевременна мъдрост.

6 и 28 януари – способност винаги да избират най-доброто.

7 и 29 януари - активност и жажда за пътуване.

8 и 30 януари - трезвен и делови подход към всичко.

9 и 31 януари - любов към самотата, изучаване на духовния път и духовно развитие.

Продължава на страницата на Новите родители