Семпъл, но добре организиран – ако се придържате към тази формула, всички ще са доволни от празника, независимо дали е трети или осми рожден ден. Не възрастта е важна, а това как ще изглежда партито в очите на малките.

Ако решите сами да организирате празника, а не да го поверявате на парти център или аниматор, ако прецените, че ще се получи по-добра забава, ако сте у дома, а не е в заведение, детски център, театър, имайте предвид няколко важни неща, за да не се главоболите прекалено:

- Предпочитайте качеството пред количеството и не се опитвайте да съберете прекалено много гости. Стандартното правило е количеството на гостите да е равно на възрастта на детето + 1.

- Ограничете времето на празника до 2−3 часа – по-дълго би било прекалено за всички.

 - Погрижете се отрано за сандвичите, тортата, соковете и празничните изненади, като имате предвид, че на децата не им е важно да има прекалено много блясък, достатъчно е да има балони, тичане и смях, разнообразни игри и прости, но ефектни идеи:

Бал с маски

Децата, както е известно много добре, обожават да се обличат с мамините рокли и татковите обувки, да се преобразяват с изкуствени носове и очила. А и на възрастните им е смешно да се правят на клоуни, така че би било забавно да организирате маскарад, като няколко дни преди празника поровите в шкафовете и преправите някои шапки, дрехи, аксесоари, цветни платове, така че да направите пиратски костюм, престилка на готвач или да изобретите друг весел образ.

Тук не трябват много пари, важното е героят да се отличава, което се постига лесно – вампирски зъби, космата брада се постигат лесно с малко грим.

Когато маскарадът започне, предложете на децата да разиграят приказки или ситуации, в които могат да влязат в ролята, която са си избрали предварително.

Търсене на съкровища

Помните ли как Пипи, Томи и Аника се веселяха, докато се правиха на нещотърсачи? Бъдете сигурни, че и детето ви, и приятелчетата му ще се радват да играят на тази игра. Само трябва да се погрижите за повече пространство и „тайни“ места, в които да скриете „съкровищата“.

Ако наблизо има градинка или парк, би било забавно и на вас самите да подготвите карта и упътване към тайниците, в които да скриете разни дребни непотребни и смешни играчки, сувенири, лакомства. Може да раздадете на децата лупи, лопатки, фенерчета, с каквито детективите си служат, за да открият мистериозни загадки. Важното е да има достатъчно пространство и оригинален замисъл на загадъчната история, така че да има смешни изненади за всички.

Продължава на страницата на Новите родители