Тези 10 романтични филма ни показват силата на истинската любов

12 януари 2018 г., 08:44
2992

Shutterstock

„Пеперуди в стомаха”, романтично бленуване посред бял ден, еуфория, безсъние, луд копнеж, усещане, че цялата мултивселена е концентрирана в любимия човек... Ако всичко това ви звучи познато, няма причини за тревога - вие проявявате съвсем обичайно за биологичния вид Homo sapiens sapiens поведение. На човек с типичните симптоми на романтичната любов. Нещо, което се е случвало на повечето нормални хора, живели някога на планетата Земя.

Не случайно любовта е неизчерпаема и вечна тема за филмовите режисьори, които съумяват да пресъздадат на екрана перфектните взаимоотношения в много различни и трудни ситуации.

Всеки път, когато гледаме подобни филми, поемаме дълбоко дъх и си казваме: "Защо не може и ние да изживеем нещо подобно"?

Защо не?

"P.S. I Love You" / "P.S. Обичам те!"

Холи Кенеди е красива и умна млада жена, щастливо омъжена за голямата си любов – страстния и забавен ирландец Гари.

Когато съпругът й умира от мозъчен тумор, животът на Холи губи всякакъв смисъл. Но преди смъртта си Гари е подготвил редица писма, адресирани до неговата любима, които ще я изведат от скръбта и ще й покажат пътя към бъдещето. Водена от написаните слова, Холи предприема пътуване към преоткриване на брака, приятелството и това как силата на любовта може да превърне смъртта в начало на нов живот.

"The Notebook" / Тетрадката

Като тийнейджъри между Али и Ноа започва вихрено ухажване, което скоро преминава в нежна интимност. Младата двойка бързо е разделена от богатите родители на Али, които настояват, че Ноа е подходящ за нея. Минават няколко години и когато се срещат пак, страстта им отново избухва, като принуждава Али да избира между зова на сърцето повелите на класата си.

Тази красива приказка има особено значение за по-стар господин, който постоянно чете вечната любовна история на възрастната жена до него. Базиран на литературния бестселър на Николас Старк, „Тетрадката” едновременно ще стопли и разтърси сърцето ви, и ще ви заплени със съкрушителната си емоционална сила.

Страници

Ключови думи:
Коментари