Тийнейджърството е възраст, през която човек постепенно се самоосиновява, подготвя се за това да носи отговорност за действията и бездействията си.  А идеалите, които допреди са увенчавали родителя, стават на пух и прах, и това едновременно е много болезнено и плашещо, но в същото време - вдъхновяващо.

В сегашната реалност голямо предизвикателство е виртуалното общуване и социалните мрежи, където човешките отношения до голяма степен се изкривяват, представят се образи и животи, които са напудрени, филтрирани, оцветени, както в буквален, така и в преносен смисъл. Трудно се ориентираме в реалността и често се “изгубваме в превода”. Още по-трудно е за младия човек, който в периода на своето тийнейджърство изгражда своята идентичност. Период, когато усилено има нужда от група, от компания, от социална среда и я търси в мрежите, в училище, другаде. Тогава авторитетът на родителя се губи за сметка на развитието на фен културата, свързана с фаворизирането на някого – певец, спортист, инфлуенсър или друга личност, на когото несъзнавано подражава и това е част от себеоткриването.

Именно затова тийнейджърите с нетърпение очакват второто издание на единствения по рода си еднодневен семинар, посветен на тях - Teen Power 2.0: Бъдещето принадлежи на теб.  Събитието, което миналата година бе отличено с приза „Събитие на годината“ на b2b Media ще се проведе на 4 юни (събота) от 11 до 17 ч., а мястото, което отново ще събере младите хора заедно е Международно Висше Бизнес Училище с адрес: ул. Винсент ван Гог 7 в гр.София.

По традиция Teen Power 2.0 отново събира на едно място любими на младите хора личности, сред които телевизионният и филмов продуцент Магърдич Халваджиян, най-добрият ни кайтсърфист – Никола Абаджиев-Коки, създателят на най-успешната образователна платформа Ucha.se Дарин Маджаров, основателят на ARC Academy - първата по рода си академия за създаване на видео игри и анимация – Антони Христов. Човекът, който запали цяла България да събира капачки за каузата „Капачки за бъдеще“ – Лазар Радков, Максим Иванов – тийнейджърът с 2 рекорда на Гинес, който прекоси Атлантика за 105 дни заедно със своя баща в името на една кауза, най-добрият български сноубордист, завършил в Топ 15 на Олимпиадата в Пекин 2022 г – Радослав Янков и не на последно място - световноизвестната българска актриса – Мария Бакалова, която ще отправи своето послание към младите хора.

Събитието има за цел да вдъхнови и мотивира младите хора да мечтаят смело и да следват своя път, но също така и да им помогне да осъзнаят, че техният живот зависи от самите тях и се определя от изборите и стъпките, които правят още в тази възраст. Затова и този път в Teen Power 2.0  срещите ще бъдат на живо, а лекторите ще споделят техните вдъхновяващи истории от реалния живот, защото вярваме, че споделената лична история е най-истинският пример и вдъхновение за развитие за всеки човек.  

Водещ на събитието, което тази година е под надслов – „Бъдещето принадлежи на теб!“ е кинорежисьорът Крис Захариев, който бе сред лекторите в първото издание на събитието през 2021 г.  А ко-водещи на Teen Power 2.0 отново ще бъдат представители на тийнейджърите.

Освен срещите с тези невероятни личности, които ще споделят своите лични истории и път, младите хора ще могат да се запознаят с нови възможности за тяхното развитие на щандовете на Teenovator и Академията за визионери на Столична община, както и да научат повече за света на анимацията, участвайки в workshop, организиран за тях от ARC Academy. Всички регистрирали се в събитието ще могат да се насладят на безплатните напитки и лакомства, осигурени специално за тях от партньорите на ивента, както и да участват в специалната томбола с награди, любезно предоставени от лекторите и от спонсорите на събитието.

Teen Power 2.0 е предназначен за децата в тийнейджърска възраст между 13 и 19 години (7-12 кл.), а участието в събитието отново е напълно безплатно. Необходима е единствено регистрация в сайта – www.teenpower.bg. Местата са ограничени, но именно за това е предвидено излъчване на събитието на живо в сайта www.teenpower.bg в деня на ивента, както и в социалните профили на ивента.

Организатор на събитието отново е Фондация „Бъдеще в Светлина“, част от Образователна група „Светлина“ с подкрепата на Фондация „Америка за България“, Vivacom, Еконт, Биодерма, СофтУни Светлина и много други.