Поредицата „Младите таланти на България“ се реализира в партньорство с Националната художествена академия.

***

Казвам се Симона Павлова и съм от град Сливен. Въз основа на базата, която ми даде специалността Художествена тъкан в НХГ „Димитър Добрович“- Сливен, развих уменията си в живописта и продължих в НХА - София, където открих своя собствен почерк на художник. През годините съм имала и продължавам да имам участия в изложби, конкурси и проекти. Въпреки че живописта и художествената тъкан са моя страст, се опитвам да открия себе се и в други сфери на изкуството.

С какво (и какво) обичаш да рисуваш?

През последните 2-3 години бях провокирана да използвам различни материали и да експериментирам. Опитах да пресъздам стъклото чрез маслени бои в различни нюанси и форми от нестандартни композиционни гледни точки. Една от любимите ми картини е „Възвишение“ . Пресъздавайки планинска скала , чрез маслени бои, добавям и паста, която подсилва ефекта на релефа и триизмерността  на картината. Обичам да рисувам  не само пейзажи и натюрморти, а и да пресъздам символистично и естетически, това, което е в  съзнанието ми. Опитвам се да изразя себе си в различни видове стилове, изкуство, техники, защото искам да преоткрия себе си като автор.

От къде черпиш вдъхновение?

Срещите и разговорите с хора за изкуство, и главно музиката, са моето вдъхновение, което пречупва през моята призма виждането ми за изкуство и ми помага да изразя себе си в картините, които създавам.

Какво ти носи изкуството и смяташ ли да го превърнеш в професия?

Изкуството ми носи спокойствие, уединение - отделя ме от реалността за известно време и ми помага по-лесно да откривам решения на премеждията в моя живот.

Като професия изкуството е свободна практика, в която човек  може да работи с удоволствие и да представи себе си в друга светлина.

Gallery

Отвътре,  2021 г., маслена техника върху платно - 45 x 56 см.

Gallery

Навън, 2021 г. - маслена техника върху платно, 100 x 80 см.

Gallery

01.12.20, смесена техника върху картон, 30 x 40 см.

Gallery

Котешко око, 2019 г., акрилна техника върху платно - 60 x60 см.

Gallery

Закачалка, 2020 г., графична техника - суха игла, печат 20x35 см.

Gallery

Витоша, 2020 г., акварелна техника върху картон, 35 x 45 см.

Gallery

Ичеренски раци, 2019 г., маслена техника върху платно, 100 x 60 см.

Gallery

Хаос, 2021г., смесена техника върху платно, 90 x 80 см.

Gallery

По път, 2021г., маслена техника върху платно, 100 x 90 см.