Дали с нов партньор, или изобщо: първият секс винаги е нещо специално. И нищо чудно: доколкото първият оргазъм е катализатор на чувствата, съвместното му изживяване увеличава още повече влюбеността. Но внимание: първият секс не е проверка на издръжливостта, нито трябва да се приема като знак, че ако си пасвате в леглото – всичко е наред, ако ли пък не – значи не сте един за друг. Честно казано, вероятността първия път сексът да е съвършен по-скоро е твърде малка. При повечето двойки той става истински добър едва с течение на времето, когато двамата се приспособят един към друг и доверието помежду им нарасне. По принцип нищо не може да се обърка при първия полов акт, стига да се отпуснете и да се отдадете на чувствата си (и, разбира се, да използвате презерватив или други предпазни средства). Все пак можете да направите някои неща по-правилно. Тъй като всички хора се учат от опита си и опознават истински своята сексуалност едва с времето, може би следните 5 съвета ще ви помогнат да избегнете някои неловки ситуации и първият път да остане незабравим.

1. Не очаквайте прекалено много

Откровено казано, премиерата ни в кревата може да се окаже доста неприятно преживяване. Колкото и да сме подготвени на теория, когато пенисът му проникне във вас, никаква Уикипедия няма да помогне. Особено ако е най-най-първият път, за всеки случай трябва да се приготвите дори за (лека) болка, защото разкъсването на химена може да е болезнено. Но това се случва и след дълго полово въздържание. Тогава е възможно девствената ципа да зарасне и отново да прокървите при акта. Във всеки случай това не бива да е причина да се страхувате или напрягате. Ако не занижите очакванията си от първия секс, разочарованието ви е вързано в кърпа! (Всъщност това се отнася за почти всички области на живота.)

2. Дайте си време

За обиграните в секса куикито може и да е супер, но за първия път с нов партньор определено не е най-добрият избор. Ако нямате общо сексуално минало, поне в началото трябва да действате много предпазливо и внимателно – а това изисква време. Колкото по-дълга и интензивна е предварителната игра, толкова по-бързо ще се нагодите един към друг и ще разберете веднага какво харесва на двамата и от кои движения се възбуждате. Ето защо е препоръчително на премиерата да я карате по-кротко и да пробвате с ванила секс и мно-о-ого галене.

3. Създайте уютна атмосфера

И без това сте достатъчно изнервени, затова не бива да увеличавате още повече напрежението, като го направите в колата или на последния ред в киносалона. Първо си поприказвайте, хапнете нещо дребно и създайте предразполагаща атмосфера (свещи и т.н.). След това се сгушете на леглото, на канапето или на мек килим. 

4. Започнете с основното

Най-добре е да започнете сексуалния си живот с позата ездачка или мисионерската поза. Щом привикнете един към друг, може, разбира се, да практикувате на воля и други пози и дори да експериментирате с Камасутра!

5. Бъдете самоуверени

   „О, не, като ме види гола, положително няма да получи ерекция!“. „Дали съм хубава?“ „Олеле, сигурно ме мисли за дърво!“ „Подхождат ли си зодиите ни?“ „Може би трябваше да го удържам още няколко дни…“ „Не трябваше ли първо да се посъветвам с гинеколога си?“

Това са все мисли, които нямат абсолютно никакво място по време на секс и изобщо не са здравословни (нито при първия нито при петдесетия път!). И за двете страни би било най-хубаво да изключите ума и да се предадете единствено на усещанията и интуицията си. И не се безпокойте, мъже, жени, момичета, момчета – всички, които ви привличат и предизвикват пеперудки в стомаха, по принцип са супер партньори в леглото. Остава само да кажем: Кураж и приятно прекарване!