Колко ни струва бездействието? Такъв въпрос си задава професорът в  Харвардското бизнес училище и колумнист на The Atlantic, Артър Брукс и предлага изчисления на щетите в отговор.

В една от последните си авторски колонки Брукс разказва как наскоро стоял до 3 часа сутринта, за да гледа сериал, което го подтикнало да се замисли как да спре да губи време, пише списание Inc.

През 2012 г. изследователи от Университета в Торонто предложиха на доброволци да сметнат колко печелят на работен час и да си помнят тази цифра, когато усетят, че се увличат твърде много в неща, които ги разсейват и им отнемат повече от нужното време. Паралелно с това трябвало да изчислят и приблизително колко време прекарват в социалните мрежи всеки ден. 

„Този ​​метод може да ни убеди да спрем да губим време за пристрастяващи дейностит“, пише Брукс. Представете си, че сте заседнали в социалните мрежи. Ако средният американец е в тях около 142 минути на ден и печели около 29,92 долара на час, тогава можем да кажем, че заради виртуалната си активност той не доработва около $71 на ден. "

Напомнянето за цената на всеки час може да подтикне човек да взема решения, които са п -добре съобразени с приоритетите им, пише професор Брукс. Това все пак не означава, че трябва да се лишаваме от продуктивни активности и почивка. Дейностите, които са релаксиращи и приятни, не са загуба на време, обобщава Брукс.

Източник: Мениджър Нюз