Обикновено първата ни работа, когато се приберем след дълъг ден в офиса, е да пуснем телевизора или да седнем на компютъра. Специалистите твърдят, че по този начин не даваме възможност на мозъка ни да почине. Ето няколко предложения за алтернативни занимания, когато приключите с работния си ден.

1. Четете книга.

Приятно, разпускащо, уединено занимание. Какво по-лесно от това! Вземете хубава книга и си направете чаша чай.

2. Слушайте музика.

Лягате, затваряте очи и се наслаждавате на любимата си музика. Препоръчително е да бъде в стила на чилаут, ритъм енд блус, класическа, евъргрийн, поп, джаз.

3. Обадете се на приятел.

Не пишете съобщения по телефона, просто полегнете и изберете добрия стар начин да проведете реален телефонен разговор с друго човешко същество.

4. Срещнете се с приятел.

Вместо да се прибирате веднага вкъщи, винаги може да си уредите среща с човек, чиято компания ви действа добре. Изпийте чаша вино, поговорете си, ще се почувствате презаредени.

5. Гответе.

Готвенето действа много отпускащо. Всеки, който обича да го практикува, ще ви го каже. Направете любимите си мъфини или пригответе баница, с която да почерпите на следващия ден колегите си – ще се влюбят във вас.

7. Медитирайте.

Достатъчно е да отделите 20-30 минути, когато се приберете вкъщи след работа или непосредствено преди да си легнете. Ако го превърнете в навик, ще усетите ефекта в дългосрочен план.